torsdag 5. mars 2015

Overspising behandling

Finn overspising behandling nå på Kensaq. Overspising er en tilstand som karakteriseres ved hyppige episoder med inntak av store mengder mat. Ved aktiv behandling av overspising er psykoterapi i form av kognitiv atferdsterapi den foretrukne behandlingen. Patologisk overspising kan føre til overvekt.


Derfor kan behandling være viktig for å forebygge dette.

Selv om overspising er et problem ved spiseforstyrrelser, er ikke overvekt i seg selv sett på som en spiseforstyrrelse i litteraturen. Du spiser store mengder uten å være fysisk sulten. I lengre tid har leger og andre behandlere lagt merke til at behandling for depresjon og angst reduserte tendenser til overspising hos pasientene. Trenger du behandling for overspising ? I likhet med de andre formene for spiseforstyrrelser er det viktig å søke hjelp og få behandling. Vi har gode behandlinger som fungerer bra.


Psykiatrisk poliklinikk ved Modum Bad tar imot pasienter over år med alle typer psykiske lidelser til diagnostisk vurdering, utredning og behandling.

Spiseforstyrrelser er komplekse sykdommer som kan føre til nedsatt livskvalitet og alvorlige fysiske komplikasjoner. Etterhvert blir det vanskelig å opprettholde den strenge kontrollen over matinntaket, og en del av dem som har anoreksi kan etter hvert gå over til bulimi eller overspising. Et annet symptom er at man mister kontrollen over sin egen spiseatferd. Vanlige symptomer for overspising inkluderer skam og skyld.


Informasjonen på helsenorge. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. De fleste kjenner til diagnosene anoreksia nervosa og bulimia nervosa. Omtrent av 1kvinner får bulimi i løpet av livet, og menn rammes også av sykdommen.


Symptomer på bulimi. De to viktigste symptomene på bulimi er overspising og renselse (oppkast, bruk av avførende og vanndrivende midler, og intens fysisk aktivitet). På konferansen presenterte Christopher Fairburn forskning som viser at CBT-E har vesentlig bedre effekt mot både anoreksi, bulimi og overspising enn det som kan oppnås ved for eksempel familieterapi.


Ved bulimi og overspisingslidelser kan metoden gi gode resultater hos nærmere prosent av dem som kommer til behandling. Likevel har overspising fått langt mindre oppmerksomhet i mediene og i helsetjenestene. Internasjonal forskning og anerkjente retningslinjer for behandling viser at det finnes behandling som virker. Det antas at det er ca.


Sannheten er at symptomene, om det er sult eller overspising , tjener samme formål.

Uansett hvor kontrollert eller kaotisk det kan fremstå fra utsiden, har både han med anoreksi og hun med overspising i realiteten mistet kontrollen. Krever også henvisning fra fastlege eller helsesøster. Her tilbys utredning, behandling , rådgivning og tilrettelegging. Påbegynt behandling kan fortsette til fylte år.


Forekomsten av bulimi og overspisingslidelse er imidlertid mange ganger høyere. Behandlingen er tverrfaglig. Bulimi er som anoreksi en alvorlig medisinsk tilstan og er ofte forbundet med mye skam knyttet til episoder med overspising og påfølgende oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg