onsdag 4. mars 2015

Tegn på brystbetennelse

Tegn på brystbetennelse

Det er ofte svært smertefullt. Du har feber over 3og føler deg veldig syk, som om du har kraftig influensa. Hvis du finner harde eller ømme klumper i brystet kan det være tidlige tegn på brystbetennelse. Masser gjerne aktuelle områder og ikke slutt å amme fra det vonde brystet, amm helst fra det brystet først.


Kan du amme når du har brystbetennelse ? Begynnende brystbetennelse - Ved mistanke om bakteriell mastitt, eller betennelse, bør du undersøkes av lege og få tatt bakteriologiske prøver av morsmelken og eventuelle sår på brysknoppen. ER det noen som vet om man kan ha brystbetennelse uten å ha røde og ømme bryster? Jeg har feber og føler meg uggen uten å skjønne hvorfor. Lurer på om jeg kan ha fått brystbetennelse uten å merke det?


Man bør reagere på alle hudforandringer, sier hun. Størrelsen og konturen på brystet endrer seg. Noen kvinner har bryster som ser ulike ut, og som har gjort det i mange år. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft.


Og denne problemstillingen skal man ta på alvor, fordi dette er forstadier til brystbetennelse , uten bakterievekst. Tilstoppede melkeganger betyr at en del av brystet ikke er tømt for melk. Dette skjer lettere hvis du har sprekker eller sår på brystvortene. Alle forhold som gjør at melken hoper seg opp i brystene lengre enn vanlig, for eksempel at du slutter å amme om natten, øker risikoen for mastitt. Brystbetennelse er vanligst de første par månedene etter fødselen, men kan oppstå under hele ammeperioden.


På samme måte må kvinnen kontakte lege om hun fortsatt har en smertefull, avgrenset hevelse i brystet, ømme lymfeknuter i armhulen på samme side som det betente brystet, eller hvis det kommer puss ut av brystet. Dette kan være tegn på at det er en byll i brystet som må behandles. Kjenner man harde, kileformede klumper i brystet er noen av melkegangene blitt tilstoppet og vevet rundt blir etter hvert irritert og betent på grunn av at melk hoper seg opp i brystet og blir presset ut i brystvevet. På norske tastatur finner du tødler på tasten til høyre for bokstaven å. For at tegnet skal vises alene, må du trykke på mellomromtasten.


Se siden om norske og nordiske tegn hvis du lurer på hvordan du skriver svensk ä og ö. Alle glemmer ting fra tid til annen, men det å plutselig ikke huske essensiell, personlig informasjon som en venns navn, bursdager og andre viktige datoer kan være et tidlig tegn på demens. Her er tidlige tegn på Alzheimers sykdom som gjør at du kan kjenne igjen den kognitivdegenerative tilstanden i en tidlig fase og få riktig behandling. En tidlig diagnose er veldig viktig for å kunne bremse utviklingen av Alzheimers og få maksimalt ut av behandling og tilpasninger.


Se Demenspodden og lær mer om tidlige tegn og symptomer. Ulike symptomer på demens. Det kan dreie seg blant annet om hvordan vi tenker, oppførere oss eller beveger oss. Kognitive symptomer - dreier seg om tankevirksomhet og hvordan vi tilegner oss kunnskap.


Symptomer på demens kan være av ulik art. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Ungdom som bruker narkotika vil høyst sannsynlig prøve å skjule det for foreldrene.


Tegn på narkotikamisbruk. Hvilke tegn skal man se etter? Det første tegnet er atferdsendring. Personen kan oppføre seg annerledes, og få utfordringer med det sosiale samspillet – man havner lett i diskusjoner og krangler.


Tilstopping kan også skyldes gal sugeteknikk, og uregelmessig amming med for lange pauser imellom. Når melkegangene er tilstoppede, er det økt risiko for at det trenger bakterier inn i brystvevet (bakteriell mastitis). Du kan også få brystbetennelse , selv om du ikke ammer, idet betennelsen kan komme inn i brystet gjennom sår på brystvortene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg