fredag 27. mars 2015

Julekakeoppskrifter

Selv om jula handler mye om tradisjoner, er det gøy å skape nye! Disse søte cake popsene, eller porsjonskaker formet som kjærlighet på pinne, er perfekt å pynte som små nisser, snømenn eller andre morsomme julemotiver. Før i tiden måtte man ha slag kaker til jul. I dag er ikke antallet så viktig, men julebakst er en tradisjon vi ønsker å ta vare på. Se alle oppskriftene på kakene vi må ha til jul.


Julebrø eller julekake er blitt bakt helt siden bronsealderen.

Jo mer godsaker man hadde i julekaken i form av rosiner, sukat og sukker, desto mer fruktbart og gavmildt trodde man at det kommende året ville bli. Julekake er en populær spiselig gave å gi bort. Saftig, nybakt julekake med smør og brunost smaker nydelig, og er ypperlig kaffemat.


Fordi: De er det aller enkleste som finnes. Kan ikke svis engang, siden de ikke skal stekes. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alle gleder seg til å bake julekaker.

Noen må minst bake alle sju slagene, mens andre synes at to slag er mer enn nok. Heldigvis er det ikke antallet kakesorter som avgjør om det blir en vellykket jul eller ikke. Med smør og brunost smaker det godt til frokost og lunsj.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Norsk jul er ikke norsk jul uten en ekte julekake! Og hva er vel deiligere enn nystekt julekake, kanskje med litt smør og brunost på. Denne oppskriften gir store, runde julekaker.


Ingen jul uten pepperkaker! Når den nydelige duften av nystekte pepperkaker brer seg i huset, kommer julestemningen smygende. Her har vi samlet over oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul. Vi håper oppskriftene inspirerer deg til å bake akkurat det som gir deg julestemning.


Og siden det i dag er mindre enn tre uker til. Til denne oppskriften passer det med egg. Hei alle sammen, nå ringer snart jula inn, og det betyr at julebaksten står for tur!


I år lager jeg ikke så himla mange varianter som jeg har laget tidligere år, jeg holder meg faktisk til to. Glutenfrie kaker til jul er det mange av og jeg viser til tidligere artikkel om dette. Oppskriften gir 4-medium store julekaker.


Jeg la til kokosmakroner her siden de er veldig populære og naturlig glutenfri. Søk i kakedatabasen er enkelt og effektivt, og du vil finne det du leter etter så lenge oppskriften er registrert.

Her finner du Norges eneste spesialdatabase for kakeoppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg