onsdag 4. mars 2015

Sjekke fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor.


Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.

Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Bytte fastlege - Min fastlege.


Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Etter en del utprøving og forberedelser har vi nå, for første gang i Norge, gjort det mulig på en enkel måte for pasienter å sjekke om en lege har fått reaksjoner fra Statens helsetilsyn. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.


Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.

Før man blir pasient, må vi velge fastlege. Dette valget er i praksis et forbrukervalg, vi sitter med lite informasjon om fastlegen og fastlegekontoret. Det er viktig for oss å få en pekepinn på hvordan de møter oss. For å oppdage tarmkreft tidlig, planlegges det å innføre et nasjonalt program også for tarmkreftscreening. I tillegg bør, ifølge Tellum ved Aleris, alle menn over sjekke prostata.


Kvinner bør også sjekke brystene sine jevnlig selv, og vet du ikke hvordan man gjør det bør du få legen til å vise deg. Det samme gjelder menn som bør sjekke testiklene sine, sier Tellum. For å kunne bytte fastlege , må du være over år. Du får dessuten et ekstra fastlegebytte dersom fastlegen din flytter eller. Det er også lurt å få legen eller en sykepleier til å måle blodtrykk samt å sjekke vekt, livvidde og BMI.


Individuelt tilpassede tester - Videre bør det ofte tas EKG og foretas en lungefunksjonstest, men dette er ikke nødvendig hvert år hvis det ikke finnes symptomer som tilser at det bør gjøres. Skal du finne eller bytte fastlege , se. Det kan du sjekke på helsenorge.


Men slettes ikke alle har plass. Som fastlege opplever jeg et økende antall personer som kan betegnes worried well, bekymrede friske. De føflekkene som har avvikende utseende fjernes kirurgisk under lokalbedøvelse, eller man tar celleprøve av andre typer mistenkelige hudforandringer. Prøvene sendes til mikroskopisk undersøkelse hos en patolog.


Hudlegen syr noen sting, som du kan komme tilbake og få fjernet uten ekstra kostna evt.

Jeg var til fastlege med en for to uker siden, ble henvist til hudlege og skal dit over helgen. Sjekke føflekk hos fastlege vs. Bestill legetime, avbestill legetime, resept-fornyelse og andre henvendelser.


Ta vare på din fastlege ! Dersom du har en fastlege som er dyktig og også populær hos andre pasienter så kan du oppleve problemer med å få få den fastlegen tilbake. Under visse forutsetninger har du imidlertid krav på å få din gamle fastlege tilbake dersom du flytter fra kommunen og tilbake igjen innen år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg