mandag 22. desember 2014

Symptomer stoffskifte

Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte.


Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte ) livslang behandling.

Dette betyr at alle kroppens funksjoner går raskere, og du vil kunne oppleve symptomer fra flere av kroppens organer samtidig. Varierende symptomer. Foran i halsen har du en sommerfuglformet kjertel skjoldbruskkjertelen som produserer tyroksin, som tillater at cellene brenne energi. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Tristhet, tiltaksløshet, og forstoppelse er bare noen av symptomene som kan være tegn på at du kan ha lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende, og forverres dersom du ikke får behandling.

I de fleste tilfeller skyldes lavt stoffskifte en kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen. Dette er en såkalt autoimmun sykdom, der kroppens eget immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd.


Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Dette fører til at alle cellene i kroppen går på ”høygir”. Behandlingen tar sikte mot å normalisere stoffskiftet, fjerne plagene og behandle sykdommen i skjoldbruskkjertelen. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker.


Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Det mest karakteristiske og vanligste symptomet ved lavt stoffskifte er å kjenne seg utmattet.

Dette skyldes at hormonene som skilles ut av skjoldbruskkjertelen er direkte med på å regulere energibalansen i kroppen (litt som bensinen i kroppen for å bruke et eksempel) – og dermed også på om du kjenner deg sliten og tiltaksløs. En svært sjelden gang kan høyt stoffskifte skyldes en svulst i hjernen som får skjoldbruskkjertelen til å produsere for mye tyroksin. Slapphet og uopplagthet, vekttap (men økt appetitt) og diaré kan være symptomer på høyt stoffskifte. En del både allmennleger og spesialister tror at de med lavt stoffskifte opplever en vektøkning i forbindelse med sykdommen på 1-kg. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte!


De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin.


Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg