onsdag 17. desember 2014

Behandling av anoreksi

Helsemyndighetene og fagmiljøene i Norge og andre lan har utarbeidet anbefalinger og retningslinjer for behandling av spiseforstyrrelser. Selv om det foreligger få gode kvalitetsstudier av behandling av anoreksi , er det i stor grad enighet blant erfarne fagpersoner og ulike nasjonale retningslinjer med hensyn til råd og anbefalinger for behandling av unge med anoreksi. Legen din vil kunne henvise deg til helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av spiseforstyrrelser. Det kan hjelpe å ta med seg en forelder eller en venn. Forskning viser at sjansene for å bli frisk er større ved tidlig behandling.


Selv om du har hatt anoreksi i flere år, er det likevel viktig å søke hjelp.

Anoreksi – råd til pårørende. Det er utfordrende å være pårørende til eller nær venn av en med anoreksi. Du bekymrer deg og føler deg hjelpeløs når den du er glad i sulter seg syk. Sykdommen går sjelden over av seg selv, men med riktig behandling er det gode sjanser for å bli helt frisk. Mange med sykdommen opplever ikke selv at de har en spiseforstyrrelse, noe som gjør det vanskelig å få pålitelige tall for forekomsten av anoreksi.


Det anbefales å oppnå regelmessig menstruasjon tre måneder på rad. Det vises i en artikkel fra Modum Bad til at behandling for spiseforstyrrelser generelt fører til at mange får god hjelp og blir friske fra sin lidelse. Imidlertid er det noen undergrupper av pasientene som trenger en mer omfattende, og mer skreddersydd behandling i kampen imot spiseforstyrrelsene.


Psykiatrisk poliklinikk ved Modum Bad tar imot pasienter over år med alle typer psykiske lidelser til diagnostisk vurdering, utredning og behandling.

Det primære opptaksområdet er kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad. Krever også henvisning fra fastlege eller helsesøster. Her tilbys utredning, behandling , rådgivning og tilrettelegging. Påbegynt behandling kan fortsette til fylte år.


Behandlingen er tverrfaglig. Gir behandling av spiseforstyrrelser, spiseforstyrelser, spiseforstyrrelse, spiseforsyrrelser, spiseforrstyrrelser, depresjon, angst, behandling av anoreksi , behandling av bullemi, behandling av spiseforstyrrelser Vi har lang erfaring og høy kompetanse på behandling av spiseforstyrrelser, og kan vise til svært gode resultater. Det vanligste symptomet på anoreksi er altfor lav vekt i forhold til høyde og kroppsbygning - undervekt.


På konferansen presenterte Christopher Fairburn forskning som viser at CBT-E har vesentlig bedre effekt mot både anoreksi , bulimi og overspising enn det som kan oppnås ved for eksempel familieterapi. Ved bulimi og overspisingslidelser kan metoden gi gode resultater hos nærmere prosent av dem som kommer til behandling. Spiseforstyrrelser er komplekse sykdommer som kan føre til nedsatt livskvalitet og alvorlige fysiske komplikasjoner. Antipsykotika anbefales ikke brukt til behandling av anoreksi , ved indikasjon anoreksi Praktisk – slik kan anbefalingen følges Anbefalingen om å ikke bruke antipsykotika for å behandle anoreksi gjelder barn, unge og voksne. Vigtigt at vide om behandling af anoreksi.


Jo tidligere, der sættes ind med effektiv udredning og behandling af anoreksi , des større er sandsynligheden for at blive rask. Overordnede mål for behandling må alltid sees i lys av pasientens sykehistorie, ressurser, og motivasjon for endring. Alle som går i poliklinisk behandling for anoreksi bør også gå til regelmessige kontroller hos lege, for å blant annet ta blodprøver. Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn. Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser.


SVAR: Hei Så bra at du har startet med behandling for anoreksi. Det du beskriver er normalt, og det tar tid å bli kjent med en behandler.

Hjernen virker på en annen måte når kroppen får i seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg