fredag 12. desember 2014

Frikortbeløp 2014

Informasjon om frister og attester, gratis kurs, regnskap og kassasystemer. Hjelp til deg som er ny som næringsdrivende eller vil endre eller avslutte bedrift. Eiendomssatsingen: Åpenhet og samarbeid Åpenhet om praktisering av regelverket!


Samarbeid med eiendomsbransjen og deres rådgivere! Deltakerne på frokostmøte hos Skatteetaten i Oslo i mai fylte auditoriet og kvitterte med positivitet og dialog. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Beløpene som gir deg rett til frikort for helsetjenester økes fra 1. Egenandelstak øker med kroner og egenandelstak øker med kroner.


Hensikten med frikortordningene er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i egenandeler i løpet av et år. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Med frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Skattekort, skattemelding (selvangivelse), skatteoppgjør, skattelister, tema og fradrag som hjelper deg til å få riktig skatt. Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno.


Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett. Tjener du mindre enn 55. Et frikort er et bevis på at du ikke skal betale skatt.


Gjelder for lønnsmottakere og næringsdrivende. Man kan få av årlig innskudd i fradrag i inntektsskatt og trygdeavgift. Hos oss får alle kunder en personlig rådgiver, som følger deg opp når du trenger det.


For en enkel økonomisk hverdag har vi gode digitale løsninger. Ordne økonomien når det passer best for deg! Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.


Dette fungerer ikke som forutsatt. Bakgrunnen for endringene som nå er gjort, er at HELFO fra 1. Tidligere var HELFO delt inn i seks regioner. Fra nyttår ble regionstrukturen opphevet. Nå er det ett HELFO med en felles postadresse, og alle deler av organisasjonen har nasjonale og spesialiserte oppgaver.


Det kom ett tips der man kunne krysse av grensegjengere og dermed hindre at frikortbeløp blir oppdatert. Dersom man gjør det på en ansatt med tabellkort derimot, blir skattetrekket satt til uansett prosentsatseneller tabell. A2a-A2f faller bort og blir erstattet med A3a og A3b. Kontrollregel for antall undersøkelser forsvinner (A1a og A1d).


Takstene for kjøregodtgjørelse, Fer endret i hht. Staten skal ikke lenger motta en andel av overskuddet fra Norsk Tipping. Jeg hadde frikort ifjor.


Må jeg bestille nytt nå siden det er nytt år, eller kommer det automatisk i posten? Også lurer jeg på om det er noen øvre aldersgrense på frikort, har hørt at det er 1 men er ikke sikker. Lønnsoppgjøret i kommunesektoren (KS og Oslo kommune) De sentrale forhandlingen ble sluttført natt til 1. Resultatet av lønnsoppgjøret for kommuneansatte. BEHOLDE BSU-KONTO: Det er mulig selv etter fylte år - men du får ikke skattefradraget.


Foto: NTB SCANPIX Vis mer Sparer du i BSU, er det grenser for hvor mye du kan spare i året, nærmere bestemt 25.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg