mandag 1. desember 2014

Altinn frikort

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Tjenesten for å bestille skattekort og frikort finner du på skatteetaten. Kan jeg endre skattekortet på Altinn ? Nei, du kan ikke endre skattetrekket ditt på Altinn.


Hvor finner jeg skattekortet mitt? Du må ha et frikort før du kan fordele til flere arbeidsgivere. Når en ny arbeidsgiver henter frikortet, får du beskjed på e-post eller SMS. Om Altinn hjelp og kontakt Language Bokmål Alt innhold er tilgjengelig på bokmål. English Some content is available in english.


Hvis du er personlig arbeidsgiver logger du deg på Altinn som deg selv og behøver ingen Altinn -roller. Hvis du skal hente skattekort på vegne av en arbeidsgiver, logger du på som deg selv og velger den arbeidsgiver du skal representere i nedtrekkslisten. Skattetrekksmeldingen er en bekreftelse på endringene som er gjort, og kommer i innboksen når du er logget inn i Altinn.


Hvis du ikke er elektronisk bruker, sender vi skattetrekksmeldingen til din folkeregistrerte adresse. Arbeidsgiver får automatisk beskjed og tilgang til det nye skattekortet. Du skal ikke levere noe til arbeidsgiver. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort og egenandeler. Ordningene gjelder ulike tjenester.


Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten.


Nytt utseende på frikort. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Beløpsgrensen er på 55. Hvordan skal en ungdom med frikort gå frem? Når du får en ansatt som ønsker frikort må den ansatte søke om dette selv.


Hvis du sender inn skattekortforespørsel før dette er tildelt, vil du få melding om at det ikke er noen skatteopplysninger tilgjengelig. Når den ansatte har fått frikort vil første. Det finner du enten i din innboks i Altinn eller i din postkasse om du ikke er elektronisk bruker.


I skattetrekkmeldingen kan du se hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekortet og for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes fra inntekten din neste år. Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din. Dette er fordi frikortet automatisk er tilgjengeliggjort for arbeidsgiver. Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn.


Dersom du først har hatt frikort og kommer til å tjene over 55. Ny versjon av Visma. Payroll blir lagt ut på kvelden tirsdag 2. Den viktigste nyheten i denne versjonen er at det nå er mulig å hente skattekort direkte fra Altinn.


Her finner du beskrivelse på hvordan dette gjøres. Dette betyr i praksis at dersom du tror du blir å tjene under 55. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg