fredag 26. desember 2014

Føling diabetes

Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker). Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling.


Disse medisinene reduserer leverproduksjon av glukose og stimulerer glukoseforbrenning i kroppen, og kan dermed føre til lavt blodsukker ( føling ). Pasienter med type diabetes kan ha opptil to episoder med lavt blodsukker per uke og en prekær, livstruende episode med lavt blodsukker per år.

Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Og de fleste vet at føling er mer alvorlig enn som så. Men ettersom jeg er den med diabetes og liksom skal vite best, og jeg reagerer såpass mildt ved en føling , kan det føre til at andre får den samme, useriøse oppfatningen av hypoglykemien. Og det er ikke en oppfatning jeg vil at folk skal ha.


Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)? Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi.


Som en person med type diabetes med en viss insulinproduksjon igjen, får man sjelden føling. Jeg hadde lest om det i informasjonskrivet jeg fikk på sykehuset, men vi hadde ikke pratet noe særlig mer om det enn at hvis det skjer, så er det druesukker som skal heve blodsukkeret.

Tilstanden forekommer hyppigst ved diabetes type men et liknende sykdomsbilde med eller uten syreforgiftning kan også sees ved diabetes type 2. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Mennesker med diabetes er utsatt for to ulike akutte tilstander som krever riktig førstehjelp.


For høyt blodsukkernivå i blodet. Dersom blodsukkernivået blir altfor høyt, kan pasienten gå i diabetisk koma. For lavt blodsukkernivå i blodet. Den tilstanden som oppstår når blodsukkeret blir altfor lavt, kaller vi føling.


Sekundær diabetes , også kalt diabetes III I tillegg til de to hovedtypene diabetes I og diabetes II, opererer man også med diabetes III. Den kalles også sekundær diabetes. Ved sekundær diabetes har bukspyttkjertelen redusert eller nesten ingen insulinproduksjon.


I så måte kan den minne litt om diabetes II. Det forekommer også ved type 2- diabetes , men det er da sjelden alvorlig. Føling er svært vanlig ved type 1- diabetes.


Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet.

Akkurat som hos oss mennesker kan også hunder og katter bli rammet av sykdommen. Mangel på insulin er årsaken til diabetes (sukkersyke). Slik fungerer insulin.


Diabetes type-rammer først og fremst barn og unge. Maten som spises omdannes til glukose (sukker), som er energikilden til kroppens celler. Beskriv hvilken informasjon du vil gi.


Finn ut hvilket medisinsk utstyr og hvilke medikamenter som finnes for diabetikere. Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder. Ved type 2- diabetes kommer symptomene mer snikende og utvikles over lang ti mens ved type 1- diabetes vil symptomene vanligvis komme raskt, og kunne bli langt mer dramatiske.


Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg