fredag 26. desember 2014

Støtte til tannlege

Time på dagen og lang åpningstid. Oslo Tannlegesenter midt i sentrum! Finn Støtte Til Tannlege Nav. Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV.


Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Dersom du ikke har mulighet til å benytte vårt digitale skjema, kan du i stedet fylle ut bankkontonummeret ditt og signere skjemaet fra tannlegen.

Har du dårlig rå kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven). Lurer du på hva tannlegen koster? Artikkelen beskriver prosessen rundt det å få slik støna hva tannlegen må passe på i denne sammenheng og også NTFs kontakt med NAV rundt dette temaet. Støtte til tannbehandling ved sjeldne diagnoser. Mange med sjeldne diagnoser kan få støtte til utgifter til undersøkelse og behandling hos tannpleier eller tannlege etter takster fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet.


I mange tilfeller vil Helfo gi støtte til tannbehandling. Din tannlege har kunnskap om din behandling kvalifiserer for dette, og i disse tilfellene betaler du egenandelen. Gode støtteordninger.

Den beste måten for oss alle til å spare penger på tannlege er faktisk å jobbe forebyggende for at tennene skal holde seg sunne og friske. Folketrygden yter fra til 1prosent refusjon av offentlig takst avhengig av behandlingsbehov. Søknad om støtte fra NAV. Dersom du ønsker å søke om økonomisk støtte til tannbehandling hos NAV starter du først med å avtale et møte med en saksbehandler der.


Dersom du har rett til støtte vil du få et vedtak om støtte til undersøkelse, røntgenbilder og utarbeidelse av diagnose og kostnadsoverslag. LES OGSÅ: Slik sjekker du hvilken tannlege som er billigst. Det er sosialtjenesteloven som slår fast at de som ikke har penger nok til å forsørge seg selv, kan få støtte til behandling - altså de som går på sosialen. Det er ikke alt hos tannlegen du må betale selv,. SVAR: Hei og takk for at du skriver til oss Generelt har en ikke krav på gratis tannlege hvis du har uføretrygd fra NAV.


Det er HelseNorge (tidligere HELFO) som har med dekning av tannlegeutgifter. Det er mulig å få økonomisk støtte til tannlege og høye tannlegekostnader. Undersøk mulighetene her hos Praxisklinikkene før du bestiller time hos andre. Det er tannlegen som er ansvarlig for å vurdere om du har rett til støtte til tannbehandling. Derfor har vi satt oss grundig inn i regelverket om trygderefusjon.


Vi har betydelig kunnskap og erfaring med hensyn til muligheter for refusjon. Tannlegen skal dokumentere sine vurderinger i pasientjournalen. Hvite Smil er dessuten offentlig godkjent av NAV trygd for økonomisk støtte til rehabilitering med implantater.


Vi samarbeider med Det odontologiske fakultet, der tannlegestudenter kan behandle deg til studentvennlige priser.

Tannlegestudentene vil alltid ha støtte og veiledning fra en erfaren tannlege. Nei, uføretrygdede får ikke tannlegebehandling gratis, men kan søke om støtte til spesifik behandling på sosialkontoret (men det kan forsåvidt alle andre også, men sjansen for å få gjennomslag er liten). Om du har hjemmesykepleie over mndr får du gratis tannlegebehandling dekket av trygden.


Det er bare nødvendig behandling som betales av det offentlige. Hvis du for eksempel har lyst på kosmetisk behandling, vil du sannsynligvis måtte gå til privat tannlege og betale selv. Forbrukerrådets nettside hvakostertannlegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg