tirsdag 23. desember 2014

Amme hvor lenge

De gode virkningene ser ut til å henge sammen med ammeperiodens varighet. Noe amming er bedre enn ingen, og å amme lenge gir størst fordel. Det er ingen grunn til å snevre inn kostholdet selv om du ammer (se eget kapittel om kosthold for ammende mødre).


Amme hvor lenge

La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste målti enn om du røyker eller snuser før du ammer. Hvor mye nikotin morsmelken inneholder avhenger også av hvor mye du snuser eller røyker. Hvor lenge har du tenkt til å amme ? Eller, hva er normalt?


Mini her er mn og får én flaske mme på kvelden. Så et program her om dagen om ei dame som ammet barnet sitt, barnet var år og moren mente dette var helt normalt selv syns jeg dette er på grensa og teenker at jeg selv ønsker å amme 2-mnd ca. Og hva syns du er normalt?


Personlig synes jeg man kan amme hvor lenge man vil men på et tidspunkt blir det mer kos og mer privat. Har en venninne som ammer sin åring stadig støtt, overalt. Hun trenger ikke dra frem puppen på tbanen gjennom alt vintertøy tenker jeg.


Mor sier at det er ekkelt og unormal at jeg ammer min lille datter enda, hun er snart mnd. Hun får annen mat også, men det er jo litt kos å amme innimellom, så har lyst å fortsette litt til, hun er søt å roli jeg ammer hun, og jeg har hørt at det er bare bra om du gjer di morsmelk en god stund. Noen er ferdige raskere enn dette, og noen bruker lengre tid i starten. Det er individuelt hvor lang tid det går til neste gang barnet vil ammes. Jeg har kjent på presset om å slutte lenge nå, til og med fra leger.


For da jeg måtte ha en antibiotikakur da min eldste fylte ett år, tok han det som en selvfølge at jeg benyttet anledningen til å slutte å amme. Andre fortsetter imidlertid lenger , enkelte mye lenger - som kunstner Marianne Aulie (42), som i et tidligere intervju med Se og Hør forklarte at hun planla å amme datteren til hun blir stor. Etter kontakt med tryggmammamedisin. MARIANNE AULIE: Er blant kjendiskvinnene som ammer så lenge hun kan.


Amming anbefales deretter videre til barnet er ett år. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler amming til barn er to år, og lenger hvis mor og barn ønsker det. Det fins ingen øvre grense for hvor lenge barn kan ammes som supplement til annen næring. I noen kulturer har det vært eller er det vanlig å amme barn til fem-–seksårsalderen. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt.


Amme hvor lenge

Ikke alle kan amme , og for noen er morsmelkerstatning det riktige valget. Dette må møtes med respekt og forståelse. Så lenge bør du fullamme. Likevel finnes det noen råd for dem som klarer å amme.


Det er viktig å merke seg at WHO ikke angir noen maksimum varighet for amming, sier dr. Leon Mitoulas, Medelas Head of Breastfeeding Research. La babyen bestemme hvor lenge den vil spise. Også når det gjelder amming, har små barn veldig ulike ønsker og behov.


Noen spiser raskt, mens andre liker å ligge lenger ved brystet og kanskje sove litt mellom slagene. Det betyr at ammingen kan ta alt fra noen minutter til en halv time. De fleste barn bruker å spise seg mette og så viser de når de ikke vil amme lengre. Om man føler seg usikker på om man ammer lenge nok er det bra å spørre på en helsestasjon.


Man hører jo fordeler ved å amme i småbarnstiden. Så mitt spørsmål er hvor lenge har ammingen den gode hensikten? Vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for at dere skal forstå.


Amme, hvor lenge ammer du barna? Den amming er beste måten å mate barnet i løpet av de første årene av livet, men selv når vi skal amme barna? Tid dette interessant debatt åpnes ved å plassere på forsiden et bilde av en fantastisk mor, ser flott fyr og breastfeeding hennes tre år gamle husky på omslaget. Det var et bevisst valg å amme så lenge. Sønnen min var mye syk, og han ville bare ha pupp.


Det hjalp veldig på sykdommen hans, og vi unngikk flere ganger at han ble innlagt på sykehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg