onsdag 24. desember 2014

Frokostpannekaker uten egg

Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Er det én oppskrift du bør lære deg utenat her i verden, er det denne. Den burde stå på livets pensum spør du meg.


Med hånda på hjertet, dette er de beste pannekakene jeg har smakt. Og de er helt uten egg og melk.

Advarsel: Avhengighetsskapende. Jeg snakker av erfaring. Du risikerer å få lyst på pannekaker hver dag. Slik lager du bananpannekaker uten egg og meieriprodukter. Bruk godt modne bananer.


Skrell, og mos dem med en gaffel i en bolle. Spe med halve melkemengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper, før du tilsetter resten av melken og melet.

Tilsett salt og smeltet smør i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i minutter. Uten tilsatt sukker, grove og saftige. Med modne bananer som skaper sødme trenger man ikkje ekstra søtning, så alle ingrediensene i denne pannekakerøra finner du garantert på dagligvarebutikken!


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre. Server med syltetøy, rømme, bacon, flesk, brunost eller sukker.


Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe godt og næringsrikt til frokost når barnet ikke skal ha hverken gluten eller melk. Her har jeg byttet bort den tradisjonelle brødskiven med en kjempegod oppskrift på en frokostpannekake til inspirasjon og nytelse for både liten og stor. Små frokostpannekaker med syrnet melk. Se flere deilige pannekaker her.


Kjempegode frokostpannekaker. Banan fungerer utmerket som bindemiddel i bakst, og er en naturlig og god eggsubstitutt. Disse pannekakene er spesielt gode med sjokoladepålegg, eller hjemmelaget jordbærsyltetøy.


Ingredienser: bananerspiseskjeer rapsoljedesiliter soyamelkdesiliter vannspiseskjeer eplecidereddikspiseskje lønnesirupdesiliter hvetemelteskjeer bakepulver5. Denne røra går raskt å lage, og med banan i røra får du en søt smak uten å bruke sukker.

Server gjerne litt sprøstekt bacon som tilbehør til pannekakene. Pannekakene kan selvsagt også nytes til middag. Hjemme hos oss pleier vi ofte å servere en liten porsjon hjemmelaget tomatsuppe med hardkokt egg før pannekakene kommer på bordet. Lag uten egg , melk og gluten om du vil. Erstatningstipsene får du i oppskriften!


Grunnoppskriften under gir deg store pannekaker. En sunn pannekakeoppskrift er like enkel, rask å lage, og ikke minst like god som en tradisjonell variant. Oppskriftene er uten tilsatt sukker og lages med frukt, grovt mel eller grønnsaker. Pisk sammen melk, smeltet smør og egg. Sikt mel, og bland med sukker og salt i en annen bolle.


Rør til slutt væsken inn i melblandingen. Hvil røra i minst time - hvis den skal stå over timer så bør den oppbevares i kjøleskap. Litt før steking blandes resten av melet med bakepulveret, siktes og vendes inn i røra. Bland dette i en blender til røra er jevn og fin i konsistensen. Varm en non-stickpanne over middels-middelshøy varme.


Synes du den er litt for bløt kan du tilsette mer havregryn, evt litt mel. Er den for tykk tilsetter du ett egg evt litt melk. Stekes på middels varme, gjerne uten smør om stekepannen din tåler det.


Det jeg liker så godt med denne oppskriften er at pannekakene blir like gode ( og røra like samarbeidsvillig) om du bytter ut noe av det fine melet med sammalt hvis du skal lage frokostpannekaker , eller om du tilsetter litt sukker hvis pannekakene skal serveres til dessert. Klassisk og enkel oppskrift på pannekakerøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg