torsdag 18. desember 2014

Smerter i nedre del av magen 4 mnd etter fødsel

Så jeg ringte legen og fikk time på mandag klokken halv på ettermiddagen. Jeg, gubben og begge barna. Legen brukte time på sjekk og ringte både gynekologisk avdeling og kirurgisk. Etter samtalen med kir.


Pga at jeg var slippøm i høyre nedre del av magen mistenkte de blindtarmen. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravi og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen.


Hei Jeg hadde en helt normal fødsel for mnd siden. I etterkant har jeg vært mye kvalm og har smerter i nedre del av magen. Har vært på ukers kontroll og alt så greit ut.


Er veldig redd for eggstokkreft da flere i min familie har. Hadde keisersnitt for et halvt år siden og er plaget med brennende sviende smerte i underlivet. Jeg føler meg helt desperat nå. Hos de fleste er renselsen over etter uker. På grunn av infeksjonsfare bør du ikke svømme eller bade i denne tiden.


Illeluktende blødning. Når jeg kjenner etter utenpå, kjennes det ut som det er ømt i livmoren, men jeg kan heller ikke utelukke blæra. Noen fler som har sånne vondter? Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Det er mange andre årsaker til smerter og ubehag i nedre del av magen.


Du som nettopp har født kan ha smerter i bekkenmuskulatur, evt livmorsmuskulatur i og med at musklene etter fødselen holder på med å innhente seg igjen og trekke seg sammen til sin opprinnelige form. De er som regel ledsaget av en følelse av å være sliten, og kan være så voldsomme at du må legge deg ned og bøye knærne opp mot magen. Denne type smerter stammer sjelden fra underlivet, men vanligvis fra tykktarmen, en slags tykktarmskolikk. Ikke direkte smerter men litt ubehagelig og ømt. Dette stoppet raskt og gikk over til vanlig blødning igjen.


Kynnere er ikke farlig og fører vanligvis ikke til for tidlig fødsel , men de kan være vanskelige å skille fra ekte rier. Er det noe jeg bør kontakte lege for? Betennelse i livmoren behandles med antibiotika, dvs.


Vondt i magen mnd etter fødsel. En del treningssentre tilbyr mor-barn-trening med kvalifisert instruktør og oppstart uker etter fødselen. Du kan også spørre eller se etter informasjon om barseltrening på helsestasjonen. Det anbefales at du venter med jogging og kontaktsport som håndball, fotball, volleyball og basket i minimum måneder etter fødselen.


Problemet er at mange har sykdommen uten symptomer, og de vet derfor ikke at det er noe galt, men fortsetter å smitte andre uten å være klar over det. Symptomer på underlivsbetennelse. Underlivsbetennelse kan være akutt med plutselige smerter i nedre del av magen og høy feber.


Blindtarmsbetennelsen vil vanligvis kjennetegnes av feber og smerter i magen som ofte starter høyt oppe i magen og etter noen timer setter seg nedover i høyre side av magen. Samtidig kan barnet ofte ha kvalme og orker vanligvis ikke mat. Når det er mistanke om blindtarmsbetennelse skal lege kontaktes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg