mandag 15. desember 2014

Symptomer blodforgiftning

Diagnosen stilles ved uttalte infeksjonssymptomer, oftest (men ikke alltid) høy feber med frostanfall, svekket allmenntilstan rask puls, rask pustefrekvens, lavt blodtrykk, og ofte endret mental fungering. Mange eldre utvikler vage symptomer som tretthet, sløvhet, akutt forvirring, og bevisstløshet. LES OGSÅ: Listeria - smitte og symptomer.


Symptomer på blodforgiftning. Det første symptomet er at man blir ganske dårlig veldig raskt, får frostanfall, høy feber, svekket mentaltilstan blir sløv og fjern og vanskelig å få kontakt me forklarer. Blodforgiftning er en farlig tilstan og hvert år er det noen som dør av sykdommen.

Men de fleste kommer seg etter en blodforgiftning og blir helt friske igjen. En blodforgiftning er særlig farlig for eldre mennesker, mennesker som er svekket av annen sykdom eller har nedsatt immunforsvar. Tilstanden er livstruende, hvis den ikke oppdages og behandles i tide. Sepsis eller blodforgiftning er en tilstand som oppstår dersom en infeksjon forblir ubehandlet i kroppen så lenge at den involverer andre deler av kroppen. Selve utgangspunktet for infeksjonen kan komme fra mange forskjellige steder i kroppen.


Her forklarer vi årsaker, symptomer og hvordan den behandles. Sepsis ( blodforgiftning ) er en alvorlig infeksjon som gjør pasienter svært syke. Sepsis oppstår når bakterier kommer over i blodbanen og kroppens immunforsvar overreagerer.

Dette gir skade på flere av kroppens organer og funksjonen til disse organene svikter. Dette bekjemper kroppen med sitt infeksjonsforsvar, og du får symptomer som feber, rødhet, hevelse, smerte og endret funksjon. Sepsis kalles ofte blodforgiftning , men det er ikke egentlig en forgiftning. Det er en alvorlig infeksjon der pasienter blir svært syke. Influensa kan også gi svære symptomer , men kalles ikke sepsis, påpeker han.


Det kan altså være vanskelig å få med seg at en uskyldig infeksjon utvikler seg til alvorlig blodforgiftning. Hos spesielt eldre kan symptomene være vage, responsene i kroppen forandrer seg med alderen. Hvordan føles blodforgiftning ? Man kan ikke mærke, at man har bakterier i blodet. De symptomer , der skal medføre, at man kontakter lægen, er sygdomsfølelse, høj feber eller lav kropstemperatur ( under grader celcius), hurtig puls, hurtig (ufrivillig) vejrtrækning, bleg kølig hud og lavt blodtryk.


Det fører til høy feber og påvirket allmenntilstand og i alvorlige tilfeller til svikt i kroppens organer. Hjernehinnebetennelse og blodforgiftning ved meningokokksykdom. De fleste overlever hvis de får behandling raskt. Hva er meningitt og sepsis?


Alle får symptomer på sepsis, men forløpet på sepsis kan være svært raskt. Storparten av dem som har blodforgiftning er innlagt på sykehus, forteller Rønning. Se etter symptomer på blodforgiftning dersom en blå krabbe har klemt deg.

Disse inkluderer feber, rask hjerterytme, diaré, forvirring, svimmelhet og kal klam og blek hud. Et utslett rundt på sidene av krabbe klype er også et tegn på infeksjon. Ta kontakt med legen din umiddelbart dersom noen av disse symptomene er til stede. Jo tidligere behandling, desto bedre er sjansen for å overleve.


I tilfeller med mindre virulente (skadelige) bakterier kan blodforgiftning også foreligge med så svake symptomer at det blir oversett. Sepsis kan føre til trombose og blødninger på grunn av overaktiveringen av immunforsvaret. Et vanlig forløp for en blodforgiftning er som følger.


Brødsmulesti Store medisinske leksikon Medisin Diagnostikk og utredning Mikrobiologi Bakterier Bakterier er en type mikroorganisme. Bakteriene utgjør et eget rike ved siden av blant annet dyreriket og planteriket. Typiske symptomer er feber, frysninger, flankesmerter,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg