tirsdag 2. desember 2014

Symptomer demens

Demens rammer ikke bare den som blir syk, men hele nettverket til personen. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å takle utfordringer knyttet til demens. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Se Demenspodden og lær mer om tidlige tegn og symptomer.


Symptomer demens

Ulike symptomer på demens. Det kan dreie seg blant annet om hvordan vi tenker, oppførere oss eller beveger oss. Symptomer på demens kan være av ulik art. Kognitive symptomer - dreier seg om tankevirksomhet og hvordan vi tilegner oss kunnskap.


Samtidig vil mange personer med demens også få symptomer på depresjon, og det er ganske vanlig at en person har symptomer både på demens og depresjon samtidig. Den som er demenssyk og deres pårørende kan oppleve en form for sorgreaksjon over å ha fått diagnosen demens. Dette er helt naturlige reaksjoner og følelser. Her finner du mer informasjon om hva demens er, symptomer , forebygging, sorg- og depresjonsreaksjoner, rettigheter og hvordan man kan leve med demens.


Symptomer demens

Engedal forteller at det er varierende symptomer som kan røpe en begynnende demens , alt ettersom hva slags type demens det er snakk om. Lewy-legemedemens starter med stivhet i kroppen og hallusinasjoner. En rekke ulike sykdommer fører til demens.


Alzheimers sykdom er den vanligste. Omtrent prosent har vaskulær demens. Atferdsforstyrrelser og psykiske symptomer ved demens (APSD) er trolig de mest belastende symptomene ved demenssykdom. Denne typen demens skiller seg fra andre demenstilstander ved at pasienten først og fremst endrer seg atferdsmessig (utgjør prosent), eller ved at den språklige kommunikasjonsevnen tapes (utgjør prosent). Et af de første tegn på, at man er ved at udvikle demens kan være, at mentale funktioner som hukommelse, koncentration, rumopfattelse, sprogfærdighed eller problemløsning begynder at svigte.


Det er dog vigtigt at skelne mellem normal aldring og sygdom. Vid demens försämras minne, språk och andra förmågor kopplade till vårt intellekt, det man på fackspråk kallar kognitiva förmågor. Men demenssjukdomen påverkar den drabbade även på andra sätt. Vid sidan av kognitiva symptom kan det förekomma en rad andra som är mer eller mindre vanliga under sjukdomsförloppet. Demens er vondt, både for den som selv rammes og for pårørende som opplever at deres kjære forandrer seg.


Sakte, men sikkert vil hjernecellene ødelegges, personligheten endres og den syke kommer til å miste hukommelse og tilsynelatende også evnen til å forholde seg til andre mennesker. I mesteparten av det 20. På et sent stadium kan personen få motoriske og nevrologiske symptomer som muskelstivhet, treghet og skjelvinger, altså symptomer som ligner det vi ser ved Parkinsons sykdom. Også inkontinens er vanlig i dette stadiet av sykdommen.


Symptomer demens

Am J Ger Psychiatry. De fleste med demens har APS og graden øker med progresjon av grunnsykdommen APSD er de mest belastende symptomer ved demens både for pasient og pårørende, og har stor betydning for behovet for institusjonsplass Årsaksbildet er sammensatt, og delirium er en viktig differensialdiagnose ved akutt oppståtte symptomer APSD og nevrospykiatriske symptomer ved demens (NPS) er synonyme. Det er nødvendigt at blive grundigt undersøgt af en læge for at skelne mellem de to tilstande.


Akut forvirring (delir) Akut forvirring (delir) er en tilstand med symptomer , der ligner dem, man ser ved demens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg