onsdag 31. desember 2014

Forkjølelse barn

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Snørr, hoste og våkenetter – årstiden vi nå er inne i kan være en tøff tid for små barn og ikke minst foreldrene deres. Tiden frem mot jul er beryktet for mye forkjølelse , da virus faktisk overlever best i den kalde høst- og vinterluften.


Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand.


Når det er hørbar surkling eller piping fra lungene er det viktig at du tar barna med til legen. Hos små barn er RS-virus ofte årsak til infeksjoner i nedre luftveier (luftrør og lunger), mens denne typen virus som regel gir vanlige forkjølelsessymptomer hos eldre barn og voksne.

Den rammer gjerne flere ganger i løpet av et år, og barna er spesielt utsatt. Dosering er først angitt for barn fra år og oppover (116). Her får du tips om hvordan du hjelper en forkjølet baby, og hva du bør passe på. Dobloug er lege og daglig leder i Legevisitt. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp.


Han forteller at barn som oftest reagerer på forkjølelse med slapphet, nedsatt matlyst, høy feber, tett og rennende nese, halsvondt, hoste og generell utilpasshet. Samtidig sover babyer dårlig når de er syke, ikke minst grunnet nesetetthet. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse.


De har gjennomsnittlig fem forkjølelser i året. Voksne har i gjennomsnitt tre. Barn blir oftere syke enn voksne. Sykdomsforløpet begynner ofte med vondt i halsen, deretter nysing og rennende nese. Hodepine og frysninger er vanlig.


Etter hvert sveller slimhinnen i nesen opp og snørret blir tykt og. Små barn kan få feber. Når barna er friske, er snørret blankt, gjennomsiktig og tynt.

Ved forkjølelse kan derimot snørra bli gul eller gulgrønn, og det kan være tegn på at barna har sykdom i kroppen. Dette kan du gjøre: Enten snørret er rennende eller tykt, finnes det nese- og saltvannssprayer som kan hjelpe barna. Det er vanlig at små barn har forkjølelse flere ganger i løpet av året.


Vanlige symptomer på forkjølelse hos barn er: Snue og tett nese. Nysing, trøtthet feber og hoste. Behandling av forkjølelse går ut på å lindre symptomene. Som regel varer infeksjonen bare noen dager, men kan være riktig så plagsom når den er der. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men.


Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. LES OGSÅ: Bør man være hjemme fra jobb ved forkjølelse ? Hvor lenge varer en forkjølelse ? Litt pussaktig sekret (slim) i øynene er vanlig, særlig hos spedbarn. Det kan være mange ulike årsaker til at små barn får puss i øyet, blant annet forkjølelse , øyekatarr, tett tårekanal, eller allergi.


Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dette er selvstendige legetjenester som ikke leveres av Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg