mandag 8. desember 2014

Høyt blodsukker verdier

Hva er normale verdier for blodsukker ? Ved høyt blodsukker settes insulin for å få det ned. Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning. I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev.


Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten.

Vi er svært individuelle, og min erfaring er at litt eksperimentering er det som har lært meg noe. Setter du ekstra insulin (noe jeg ville gjort ved i blodsukker godt utenom måltid), vær obs på føling og lavt blodsukker. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Når kroppen ikke produserer insulin eller når insulinet ikke virker godt nok, fører det til at cellene ikke tar opp nok næring og man får høyt blodsukker. For mer informasjon se Diagnose diabetes.


Et svært høyt blodsukker kan i løpet av kort tid (timer eller dager) ubehandlet forårsake en akutt livstruende tilstand. Dersom du har litt for høyt blodsukker over lengre ti øker risikoen for komplikasjoner på lang sikt. Ved insulikrevende diabetes må du noen ganger godta høyere fastende verdier for å unngå nattlige hypoglykemier.


Det foreligger insulinresistens.

Det er godt mulig at det er blodsukkeret ditt som også har gjort at du blir fortere sint, og lettere irritert den siste tiden. Type 1-diabetes debuterer som regel ganske plutselig med høyt blodsukker , og symptomer på dette. Forklaringen på vekttap ved høyt blodsukker er følgende: Sukker er kroppens drivstoff.


HbA1c er en blodprøve som måler blodsukkeret over tid. Blodprøven brukes til diagnostikk og oppfølging av diabetes. Det er ubehagelig nok å ha høyt blodsukker , om man ikke skal ha dårlig samvittighet i tillegg.


Dette kalles også langtidsblodsukker. Fysiske og følelsesmessige symptomer. Jeg opplever veldig tydelige, symptomer på både høyt og lavt blodsukker , og ikke minst kommer symptomene raskt. Hvordan jeg opplever høyt blodsukker kommer litt an på hvor høyt det er. Hvis blodsukkeret er veldig høyt , merker man det på noen måte?


Vet at tørste og vannlating er tilstede , men ellers? Kan det bli en form for føling? Føling får men jo ved alt for lavt blodsukker , men er usikker på hva som kan skje hvis det en dag er unormalt høyt. Se denne filmen eller pek og klikk på de blå sirklene på illustrasjonen under for å lære mer om hva som skjer med kroppen som følge av høyt blodsukker.


Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og andre faktorer som blodtrykk, vekt, røyking, kosthol aktivitetsnivå og eventuelle andre sykdommer og medisinbruk. Kilde: behandlingsmål type og behandlingsmål type Hos eldre må behandlingsmålene vurderes i relasjon til forventet levealder og livskvalitet.


Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det.

Høyt blodtrykk er arvelig. Overvekt, høyt alkoholforbruk, lite mosjon, stress og et uheldig kosthold kan bidra til at blodtrykket øker. Blodtrykk kan økes under graviditet. Enkelte p-piller kan i noen tilfeller øke blodtrykket.


PH-verdien i magesekken. Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg