onsdag 24. desember 2014

Betennelse i mellomøret

Mellomøret og nesesvelget er forbundet via en kanal. Det skjer ofte i forbindelse med en betennelse i nesehulen eller nesesvelget som for eksempel ved forkjølelse eller influensa. Det hulrommet som sitter like bak trommehinnen, mellomøret , står i forbindelse med nesen gjennom et tynt rør (det eustakiske rør), som sikrer utluftningen av mellomøret. Hvis du er forkjølet, kan dette røret tette seg, og så kan betennelsen oppstå. Den kan skyldes enten virus eller bakterier.


Betennelse fører til økt slimproduksjon i mellomøret , og dermed vil det renne slim og puss fra øret. Svulsten er i seg selv ikke ondartet eller farlig, men den trykker på og fortrenger andre strukturer i øret. Noen øret infeksjoner forårsaket av virus.


I dette tilfellet har antibiotika ingen innvirkning. De fleste mellomøret betennelse (inkludert bakteriell) tendens til å forbedre deg selv gjennom 2-dag. Over-the-counter smertestillende.


Anestesimidler kan hjelpe lindre smerter, feber, og irritabilitet. Akutt betennelse i mellomøret - akutt betennelse i slimhinnet i mellomøret , som skyldes penetrering i tympanisk hulrom av infeksjon fra nasopharynx gjennom hørselsrøret. Mye sjeldnere oppstår denne sykdommen når den hematogene infeksjon sprer seg fra fjerne foci og i alvorlige generelle smittsomme sykdommer under utslett. Det er ingen omdannelse av slimhinnen i mellomøret. Selv om hørselen ofte er nedsatt som følge av hull på trommehinnen, betennelse og fortykket slimhinne i mellomøret , er komplikasjonene sjeldne.


Sekresjon fra øregangen forekommer som regel i forbindelse med øvre luftveisinfeksjoner, og sekretet har vanligvis ingen sjenerende lukt. At det er væske i mellomøret sees ved at det er fargeforskjell mellom øvre og nedre del av trommehinnen. Tympanometri brukes til å måle trykket i mellomøret og bevegeligheten av trommehinnen.


Hensikten med undersøkelsen er å finne ut om det er væske og undertrykk i mellomøret , eller om det er hull på trommehinnen. En form for betennelse i mellomøret kalles serøs ørebetennelse. Dette betyr at det er væske i mellomøret ,men ingen bakterie- eller virusinfeksjon i øret.


Det er vanlig, og ofte ledsaget av nedsatt hørsel. Klassifiseres som otitis externa ( betennelse i øregangen), otitis media ( betennelse i mellomøret ) og otitis interna ( betennelse i det indre øret). Betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med virus eller bakterier. Ved purulent sykdommer i mellomøret , ofteforekommer hos barn refererer tubo-otitt (et annet navn - evstahiit) - betennelse i slimhinnen i auditiv (eustachian) rør, noe som fører til hevelse og begrense det. Tubo-otitis kan vises med forkjølelse, når bakgrunnen av betennelse i slimhinnen i nasopharynx og betent slimhinne øretrompeten.


Det fører til betennelse i mellomøret , behandling og prognose. En lettgradig betennelse i mellomret ( sers mellomrebetennelse ) er vanligste grunn. Sers mellomrebetennelse rammer ofte sm barn, og gir drlig hrsel. Hrer mange mennesker (barn ogs) tinnitus nr de har en infeksjon i mellomret eller en bihule- betennelse.


Dykking, vann i regangen og resmerter - 1. En kald eller annen luftveisinfeksjon kan føre til øre infeksjoner eller betennelse. Eksponering for andre barns forkjølelse som ofte oppstår i barnehager, øker risikoen for å pådra otitis. Mastoiditt - betennelse bak øret. Nerven passerer blant annet mellomøret , og i noen tilfeller opptrer ansiktslammelse i forbindelse med betennelse i mellomøret.


Ansiktsnerven kan også bli skadd og betent ved et brudd i undersiden av kraniet (traumatisk ansiktslammelse).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg