torsdag 11. desember 2014

Lapper uten kulturmelk

Lapper uten kulturmelk

Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Kjempegode lapper som er raske å lage og helt uten fett! Oppskriften gir ca.


Fremgangsmåte: Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært.


Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte.


Lapper uten kulturmelk

Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. Kilde: Ellen-Christine Lendengen.


Se flere deilige lapper og pannekaker her. Det er størrelsen det kommer an på. Lapper har sterke tradisjoner tilbake i tid. Det går fint an å lage lapper uten melk. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner.


Stek lapper i tørr stekepanne eller på takke. Tips: Bruk gjerne utgått melk, kulturmelk , kefir, litt rømme, kesam, naturell yoghurt eller yoghurt med vanilje i disse lappene. Mangler du noen av melsortene er det bare bytte dem ut med noen andre. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk.


Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Som Lula og noen andre påpeker er det store lokale variasjoner, og lapper kan inneholde både hornsalt og kefir. Noen lager også sveler UTEN hornsalt og kefir. Dermed er det NAVNET som er den største forskjellen her.


Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca sveler. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Bland egg og sukker med en miksmaster til eggedosis. Rør inn kulturmelken og sikt inn de tørre ingrediensene.


Røren skal være tykk. Ei takke er best til steking, men en moderne stekepanne i teflon eller lignende går fint. Stek svelene til du ser godt med bobler i røra og undersiden er gyllen.


Snu og stek andre siden til den også er gyllen og lappen gjennomstekt. Skal bruke kulturmelk. Hadde ikke blitt lapper uten DIB, for da hadde jeg ikke tenkt på bakepulver,. Jeg har lyst på lapper , men alle oppskriftene mine på lapper er det kefir i. Noen som har en lappeoppskrift uten kefir?


Lapper uten kulturmelk

Verdens beste lapper , hentet fra mammas oppskriftsbok! Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Tag: lapper uten egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg