torsdag 11. desember 2014

Første ultralyd uke

Avtal første svangerskapskonsultasjon tidlig. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten. Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby.


Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du bør få timeavtale innen en uke.

Ordner legen med bestilling av ultralyd ? Etter den første svangerskapskontrollen vil legen summere din tidligere sykdomshistorie, identifisere risikofaktorer, for så å sende en henvisning til rutineultralydundersøkelse. Termin er best å sette i første halvdel av svangerskapet, for da utvikler stort sett alle fostre seg likt. Etter den tid blir det individuelle forskjeller og målene gir en dårligere pekepinn.


Det er imidlertid mulig å sette en termin mye tidligere enn i uke 1 for jo tidligere i svangerskapet, jo likere er fostre på samme alder. Jeg lurer på når det er normalt å ha første ultralyd ? Ser utifra diverse svangerskapskalendere at hjertet begynner å slå allerede i uke 5- men det er vel litt tidlig?

Når kan man evt få ultralyd hos privat klinikk? At der har noe for seg mener jeg? Jeg er litt småparanoid og føler ikke jeg komm.


Uke 6-7: Ultralyd i svangerskapsuke 6-kan vise om fosteret lever (hjertet slår) og om det er et eller flere fostre. Reflektert lyd fanges opp av en sensor og så bruker datamaskinen ”ekkoet” til å lage bilder. Ultralyd er en godt etablert metode for undersøkelse av foster.


Hva skjer på ultralydundersøkelsen? Når brukes ultralyd i svangerskapsomsorgen? Ved denne undersøkelsen vil vi se på alle organene til fosteret. Vi måler hodet, midje og lårben og beregner en cirka termin.


Er uke for sent? Det er mye som kan oppdages lenge før kvinnen har kommet så langt i svangerskapet. Grunnlaget for beregningen er en svangerskapslengde på 2dager fra første dag i siste menstruasjon.


Etter uke i svangerskapet hos friske kvinner, er sannsynligheten hele for at fosteret og graviditeten utvikler seg normalt. Slik foregår den første ultralyden.

Tidlig ultralyd -kontroll. Dette avtales i samråd med spesialist etter første kontroll. Hensikten vil være å følge med at svangerskapet fortsatt utvikler seg normalt. Pass på svangerskapskontroll-frister, den første er allerede i uke 8–12. Regn fra første dag i siste menstruasjon.


Ultralyd , fødeplass og andre kontroller er også vel så viktig. Dersom du vurderer abort, må dette gjøres i uke 12. På den første kunne jeg se hjertet slå, men det var bare en liten klump som lå der. På den andre var hjertet mye tydeligere, og jeg kunne se armer, hode og ben, det var fantastisk!


Som regel når det blir tatt ultralyd så tidlig så bruker de vaginalt utstyr. Uke 18: Nå er det tid for ultralyd ­undersøkelse. Dette blir det første møtet med det lille knøttet, og en fin opplevelse også for den blivende pappaen som kanskje først nå får et forhold til det som skal skje. I uke 6-kan du SE hjertet på ultralyd. Ser du hjertet så er det en veldig stor sjans for at alt går bra (spontanabort).


Opp til sjans for at det går bra. D- bildene til figuren av barnet i magen lages helst fra uke til uke av graviditeten. Det er noen faktorer ved en 3D ultralyd som må være til stede for å kunne få et bilde som gir god kvalitet på den 3D-printede figuren.


Les mer om forventet resultat på Print my Child sine hjemmesider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg