torsdag 4. desember 2014

Depresjon diagnose

Dette kan også være tegn på annen sykdom, så hvis du har det sånn i lengre perioder, ta kontakt med fastlegen din for videre utredning. Hvis det viser seg at du har en depresjon , kan du bli frisk og få det bedre med rett behandling og egen innsats. Det er ganske vanlig å ha angst i kombinasjon med depresjon.


Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Depresjon er en sykdom og ikke bare en følelse av å være trist.

Maniske tilstander karakteriseres av perioder med intens energi, eufori, forvrengt tenkning, og utagering. For å få diagnosen depresjon , må de depressive symptomene være tilstede det meste av dagen, hver dag, i minst to uker. Ulike typer depresjon. I tillegg kan man ha andre symptomer som nedsatt appetitt, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker. Denne formen blir på fagspråket kalt unipolar depresjon.


En lavere grad av depresjon bli kalt for dystymi. Forekomsten antas å ha økt i moderne tid. Risikoen for å utvikle en behandlingstrengende depresjon en eller annen gang i livet er anslått til rundt prosent for kvinner og vel prosent for menn.

Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. Kjernesymptomer på depresjon kjennetegnes av tristhet, nedsatt interesse for omgivelsene, redusert evne til å føle glede, nedsatt energi og slitenhetsfølelse. Alvorlighetsgraden kan variere veldig. For å kunne stille diagnosen depresjon må symptomene ha vedvart i minst dager. FinnKode er oppslagsverk for medisinske koder.


Angst og depresjon er to ulike tilstander, likevel er det en nær sammenheng mellom dem. Svært mange som opplever en angstlidelse vil før eller senere også oppleve en depresjon , ifølge Helsedirektoratet. Det finnes nå en diagnose som leger og psykologer bruker som kalles blandet angst og depresjon. Grader av depresjon.


En depressiv episode ( depresjon ) kan komme i ulike grader, fra mil til moderat, og til alvorlig. Dette betyr ikke at en mild depresjon er noe å spøke me den kan absolutt være mer enn tung nok for den som er rammet. Jeg fikk ganske nylig diagnosen tilbakevendende alvorlig depresjon. Jeg har hatt blandete følelser iht å søke hjelp. Etter at min søster fikk diagnosen bipolar ble det lettere også for meg å snakke med legen min om henvisning videre.


Symptomene forverres ofte ved angst, depresjon og mellommenneskelige konflikter. Mange av pasientene har samtidig depresjon eller angstlidelser. Pasientene har gjerne hyppig kontakt med helsevesenet.

Diagnosen forutsetter negative resultater av adekvat utredning. Mange har opplevd traumer, for eksempel overgrep. Fobisk angst og depresjon eksisterer ofte side om side.


Ja, depresjon kan være forskjellig alt etter hva årsaken til den er. Det er ikke slik at en med bipolar lidelse kun føler det som er inkludert i diagnosen. Husk at den ikke er egnet til å stille en diagnose. En lege burde også tolke resultatet, men testen kan gi vanlige folk en indikasjon på om man er nedstemt. Halvparten har også et alkoholproblem.


Hos mange som utviklet dystymi i voksen alder, er dystymi konsekvensen at de ikke har kommet seg etter en tidligere depresjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg