fredag 5. desember 2014

Svangerskapsforgiftning uke 30

Finn laveste nettpris her. Svangerskapsforgiftning i ett svangerskap øker risikoen for å få sykdommen ved senere graviditeter. De fleste kvinner som har hatt svangerskapsforgiftning , får likevel ikke dette en gang til. Oppfølging under kommende svangerskap kan med fordel gjøres av en lege som er spesialist på fødselsmedisin. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.


Tilstanden kan en sjelden gang utvikle seg til eklampsi som er en svært alvorlig tilstand og kjennetegnes av kramper uten annen påvisbar årsak i siste del av svangerskapet eller like etter fødselen. Er det noen her som har opplevd å få svangerskapsforgiftning før uke ? Hvordan gikk det isåfall? Bekymrer meg for å få svangerskapsforgiftning i. Symptomene på svangerskapsforgiftning forsvinner etter fødselen. Etter et par uker er som regel blodtrykk og urin normale. Din lege og jordmor vil som regel fange opp en begynnende svangerskapsforgiftning , før du selv merker at du har det, ved å kontrollere urin og blodtrykk.


Du bør derfor ikke gå rundt å engste deg unødig for dette. Hadde også svangerskapsforgiftning sist og begynnende nå. Men kan likevel ikke sammenlignes med deg frdi jeg er i uke nå og fikk det i uke sist. Men det som er rart er at alle sier det ikke er sannsynlig å få det igjen, men da stemmer jo ikke vi helt?


Håper det går bra med deg! Men også den som starter sent kan utvikle seg til alvorlig sykdom. Har vært sprek helt frem til nå. Pga at jeg hadde alvorlig svangerskapsforgiftning sist blir jeg fulgt opp på sykehuset denne gangen.


Fikk sjokk da jeg var på kontroll nå i uke 25. Kvinner med svangerskapsforgiftning skal kontrolleres og følges opp av en spesialist. I de fleste tilfeller forløper en svangerskapsforgiftning ukomplisert, men det er økt risiko for redusert fostervekst og for tidlig fødsel. Forløpet av sykdommen er ikke forutsigbar, og selv tilfeller som synes lette, kan plutselig utvikle seg til en livstruende sykdom for moren pga.


Siden magen vokser for hver eneste uke , er det en del som opplever strekkmerker og tørr strukket hud som klør, spesielt på mave, hofter, rumpe og armer. Skulle du oppleve kraftig kløe i hender og hender i 3. HELLP-syndrom er en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos mor og foster. Dersom du blir gravid igjen etter HELLP-syndrom, gis det ofte forebyggende behandling i form av lavdose acetylsalisylsyre. Det er derfor du følges opp tett i svangerskapet -fordi det er hjelp å få.


På hver svangerskapskontroll blir det målt blodtrykk og tatt en urinprøve. Dette blir kontrollert for å undersøke om det utvikles en svangerskapsforgiftning. For deg som har hatt alvorlig svangerskapsforgiftning kan det være aktuelt med kontroll på svangerskapspoliklinikken 2-måneder etter fødsel. Dersom du har hatt svangerskapsforgiftning kan det være aktuelt med Albyl-E fra uke i neste svangerskap. Dette får du beskjed om ved hjemreise eller ved kontroll etter fødsel.


Jeg ble dessverre syk i uke 30. Selv om den siste måneden jeg var gravid var fæl, og jeg sitter igjen med kg ekstra etter fødselen, drømmer jeg allerede om nestemann. Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint.


De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset.


Barna er underutviklet når de kommer til verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg