torsdag 25. desember 2014

Smitte klamydia

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett.


Smitte klamydia

Stort utvalg med rask og enkel frakt! Klamydia er mest utbredt hos unge under år. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner.


Du kan bli smittet av klamydia , eller smitte andre, når du har sex uten kondom. Trenger du kondomer? Bestill de gratis her. Kan også smitte indirekte via fingre og sexleketøy. Smitte skjer som oftest ved oral, vaginal eller analsex.


Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot klamydia ved oral- og analsex. De fleste opplever ingen symptomer eller plager som følge av klamydia , og de som gjør det opplever gjerne plager én til to uker etter smittetidspunktet. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.


Det er mulig å få klamydia i øyet, men ikke bare der. En blow job kan nemlig smitte med både klamydia , herpes, kjønnsvorter og gonoré - og det i halsen din (iiiik!). Du kan også bli smittet av syfilis og hepatitt, og du kan teoretisk sett også smittes med HIV-viruset ved oralsex, forteller assisterende daglig leder ved Sex og samfunn i Oslo, Tore Holte Follestad til KK. Smitte til mennesker skjer etter kontakt med fugleavføring, og smitte mellom mennesker er svært uvanlig.


Lungebetennelser med klamydia forbindes vanligvis med tenåringer og unge voksne, men er kanskje like hyppig blant eldre mennesker - og spesielt personer med svekket helse på grunn av andre samtidige sykdommer. Nesten alle blir bra av klamydia etter antibiotikakuren. Ved usikkerhet om behandlingen har vært effektiv anbefales kontroll. Man kan fremdeles smitte andre selv om man har begynt på antibiotika, så det er viktig at man unngår å ha ubeskyttet samleie før det har gått minst dager fra man startet med behandlingen. Det foreligger få studier som beskriver det naturlige forløpet av klamydia , men ifølge fhi.


Men du skal ikke gå i 1-år med symptomer på klamydia. Mistenker du smitte , oppsøker du lege for behandling for å unngå komplikasjoner. Hvilke symptomer gir. Gonoré er en forholdsvis sjælden sygdom i Danmark, og kan smitte ved ubeskyttet samleje, dybe kys og oralsex.


Smitte klamydia

Forebygg smitte med klamydia ved å bruke kondom under samleie. For at kondomer skal gi en så effektiv beskyttelse mot klamydia som mulig, er det nødvendig at de brukes hver gang du har seksuell aktivitet, inkludert oral, anal og vaginal sex. Derfor er det viktig at du unngår å bli smittet, og unngår å smitte andre. Bruk kondom når du er sammen med en person som kan være smittet. Vanligste symptomer er svie ved vannlatning og utflod fra urinrør eller skjede.


Etter at du starter med tabletter mot klamydia , regnes du fortsatt som smittsom de første dagene. Det er viktig at du unngår å smitte andre frem til syv dager etter at du tok første tablett. Ettersom klamydia smitter gjennom væske, vil det også kunne smitte ved kontakt mellom kjønnsorganene, forteller Johannes Thorvaldsen, svarlege i Lommelegen. Det kan faktisk bare ta noen sekunder, sier han videre.


Det jentene gjør når de har en fast partner, er å slutte med kondom for å begynne med hormonbasert prevensjon. Men det beskytter ikke mot kjønnssykdom. Hvordan smitter klamydia ? Mødre med klamydiainfeksjon kan smitte barnet ved fødselen. Barnet kan få betennelse i øyet, eller i sjeldne tilfeller lungebetennelse. Hva er tegnene på at man har klamydia ? Hos kvinner kan klamydia spre seg til eggstokkene, livmoren eller til egglederne (rørene fra eggstokkene til livmoren).


Ubehandlet klamydia kan gi alvorlige helseplager. Omtrent en tredjedel av kvinner med ubehandlet klamydia får bekkeninfeksjon. Dette kalles bekkeninfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg