onsdag 24. desember 2014

Allergi barn

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse.


Det kan være at du har en allergi. De fleste barn har milde plager, men noen barn kan ha betydelige plager. Heldigvis ser vi at mange av dem som har hatt slik allergi og astma som barn vokser det av seg før de blir år gamle. LES MER: Kan du forebygge at barn får allergi ? En del barn med atopisk eksem har også allergi – ofte mot matvarer. Når det foreligger matallergi og atopisk eksem samtidig, kan inntak av mat barnet er allergisk mot forverre eksemet.


Allergi barn

Forebygging av allergi. Gravide bør ikke røyke, og barn må ikke utsettes for tobakksrøyk. Man bør tilstrebe et best mulig inneklima. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr.


Hvor mye et barn reagerer allergisk på et dyr er forskjellig fra person til person, sier Grøttum. Mange tror også at det pelsen som allergikere reagerer på, men allergenene sitter i dyrets hu spytt og urin. De med allergi reagerer på pels fordi flass fra dyrets hud setter seg i pelsen.


Barn under fem eller seks år kan ha problemer med piping og hoste, uten at dette skyldes astma. For eksempel kan spedbarn og småbarn bli tett i brystet når de er forkjølet. Det anbefales at barn under tre år med kumelk- allergi som ikke ammes, bruker en melkeerstatning.


De enkelte melkeerstatningene varierer både i smak og sammensetning. Mange får symptomer fra flere organer samtidig, og det skjer særlig ved sterke allergireaksjoner og ofte hos barn. Alvorligst og mest fryktet av disse er allergisk sjokk (anafylaksi). Klinisk ernæringsfysiolog Christina Kjeserud hos Kjeserud Ernæring støtter synet om at barn skal utsettes for ulike smaker i tidlig alder. Hun presiserer imidlertid at det er svært viktig at foreldre kutter nøttene godt nok opp før barnet kan tygge ordentlig, og at hele nøtter ikke bør gis til barn før tre års alder.


Astma og allergi går med andre ord ofte hånd i hån spesielt når det gjelder astma og allergi hos barn. Hvis du tar medisin mot enten astma eller allergisk rhinitt, men likevel ikke er symptomfri, kan det tyde på at du enten ikke får riktig behandling eller at du kanskje har den andre sykdommen. Hvis barnets allergi ikke blir behandlet, øker faren for at symptomene blir verre, og at allergien utvikler seg til allergisk astma.


Barn som plages med allergisk snue, har opptil sju ganger større risiko for å utvikle astma senere i livet (sammenlignet med barn uten allergi ). Rudnes forteller at anlegg for astma, atopisk eksem og høysnue er nært knyttet til hverandre. Derfor vil barn som har anlegg for astma og atopisk eksem ha større sjanse for også å bli allergisk mot pollen. Sesongallergi er et vanlig symptom hos barn som har annen allergi , og det vil kaller atopisk sykdom. God planlegging, samarbeid og kommunikasjon mellom hjem og skole er avgjørende. På bakgrunn av alvorlighetsgraden av barnets allergi vurderes forebyggende tiltak.


Pollenallergi er den mest utbredte formen for allergi blant barn. Barn med alvorlig matallergi trenger en trygg skolehverdag. Pollenallergi (høysnue) hos barn oppstår som regel i 2-årsalderen, men små barn yngre enn dette kan også rammes.


Dersom barnet har atopisk eksem som baby, er sjansen større for at barnet også vil utvikle en. Opplever du allergi , kan reseptfrie allergimedisiner kjøpes hos Vitusapotek. Typiske allergi symptomer er tett og rennende nese, kløende og irriterte øyne, nysing, irritasjon, kløe og eksem i huden, men symptomene kan variere mye mellom ulike typer allergier. Allergi Allergi symptomer. Har den lille fylt år kan hun eller han også bruke de fleste øyedråpene mot allergi , unntak Spersallerg.


Allergi barn

Prikktest kan utføres på barn i alle aldre, det er ingen nedre aldersgrense. Enkelte typer eksem skyldes kontaktallergi mot ulike stoffer. Les mer om kontakteksem. Det finnes barn som knapt reagerer dersom de får i seg mat de ikke tåler, mens andre barn ikke tåler å være i samme rom som nøtter og egg.


Ved slike tilfeller er det praktisk at hele avdelingen erklærer seg som egg eller nøttefri sone, råder Grøttum. Noen få barn utvikler imidlertid alvorlig allergi. Hvis et barn får pusteproblemer eller blir trøtt og blekt etter å ha spist nøtter, må du ringe 1umiddelbart.


Allergi barn

Disse barna kan få problemer bare ved å puste inn luft som inneholder stoffer fra peanøtter eller nøtter. Peanøtter og nøtter er ikke i slekt med hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg