tirsdag 2. desember 2014

Betennelse i nesen

Rhinitt betyr betennelse i slimhinnen i nesen. Vasomotorisk betyr at man tror betennelsen kan ha noe med reguleringen av blodtilførselen til neseslimhinnen å gjøre. Det er en ikke-allergisk irritasjon i neseslimhinnen.


Tilstanden kan gi plager året rundt - i motsetning til allergisk rhinitt som er sesongrelatert, dog ikke nødvendigvis hele. Kronisk betyr i dette tilfellet at tilstanden har vedvart i mer enn ett år. Det er viktig å skille tilstanden fra allergisk rhinitt som er en del av symptombildet ved høysnue. Kronisk rhinitt er karakterisert ved plager fra nesen i form av ett eller flere av følgende vedvarende hovedsymptomer. Sår i nesen - hva kan årsaken være?


Nesen er en sentral del av ansiktet vårt som vi puster og lukter med. Nesen har to åpninger (nesebor) som fungerer som de øverste inngangene til luftveiene våre. Nesen er kledd med hud på utsiden, mens den innsidige overflaten er dekket av en fuktig slimhinne, lik den vi også har i munnen. Vondt i nesen Vondt i nesen og nesesmerter kan være plagsomt og smertefullt. Rosacea er en vanlig, varig hudlidelse, med kronisk betennelse i huden i ansiktet.


Betennelse i nesen

Symptomene er rødhet, flushing og betennelse , spesielt på kinn, nese , panne og hake. Det begynner ofte i alderen 30–5 og rammer flere kvinner enn menn, forklarer kosmetisk sykepleier Pia Cernic ved Akademiklinikken. Betennelse i en tann (periodontitt) og gjennombrudd av betennelsen til bihulene.


Det er flere hulrom i ansiktsskjelettet som har åpning til nesen. Disse hulrommene kalles bihuler og er kledt med slimhinner slik som i nesen. Symptomer på kreft i nese og bihuler er lenge stumme. Det er derfor ofte fremskreden sykdom ved diagnosetidspunktet.


Betennelse i nesen

Eventuelle symptomer kan være smerter, snue, neseblødning og ensidig forsnevring i nesen. Det kan sees økt tåreflod og forskyvning av øyeeplet. Nedsatt følelse i kinnet kan skyldes at svulsten.


Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Leger kaller dette for ekstern otitt. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av bakterier, men infeksjonen kan også skyldes sopp. Kanskje er det du kjenner i nesen bare hovne hårsekker eller kjertler etter plukking eller stadig sjekking for kondritt, men det kan jeg ikke si noe sikkert om, selvsagt.


Ha det i bakhodet bare. Neglene er ganske skarpe og lager lettere rifter i slimhinnen enn en finger uten skarp negl. Hva er involvert i Nose Betennelse behandling?


Nese betennelse , også kalt rhinitt, er forårsaket av infeksjon, sykdom, skade eller allergi. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre- nese -hals-spesialist. Vanligvis utføres en diagnose basert på en undersøkelse av nesen. Legen vil bruke et lys i området, på jakt etter polypper eller tegn på betennelse.


Betennelse i nesen

Det er vanlig å trykke på området for å kontrollere at det er smerte. Smerte kan vanligvis indikere om det er bihulebetennelse eller ikke. Du kan prøve en periode å skylle med rikelig saltvann 2-ganger daglig. Utstyr fåes på apoteket.


Dersom dette ikke hjelper, kan du få en henvisning til øre- nese -hals lege av fastlegen din. Noen ganger kan en betennelse i kjevehulen skyldes en betent tannrot. Hvordan oppleves en bihulebetennelse? Du vil få smerter i pannen, kinnene, tinningene, bak øynene eller i nakken. Smertene vil bli verre hvis du bøyer deg framover eller hvis du går.


Du vil som regel ha snue og være tett i nesen med mye slim. Legen vil innen dette ha undersøkt om det er noen i familien som bærer stafylokokker i nesen. Hvis det er tilfellet, må de det gjelder smøre seg i nesen med klorheksidin-krem, eller med nesesalve som inneholder et antibiotikum.


Denne behandlingen må følges nøye av alle i familien i fem dager, og vil som regel løse problemet. Forkjølelse skyldes et virusangrep på denne slimhinnen. Det oppstår en betennelse , som er kroppens måte å uskadeliggjøre virus på. Derfor blir det også vanskeligere å puste.


Betennelse i nesen

Slimhinnen svulmer opp og væsken i nesen blir tykk og seig. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg