mandag 8. desember 2014

Baby feber tenner

Baby feber tenner

Gratis frakt fra 6kr. Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd. Noen mener også at det er økt sjanse for at tennene bryter frem hvis barnet allerede har feber.


Baby feber tenner

Tenner kommer i en alder hvor mange barn blir syke, gjerne for første gang. Barn blir født uten tenner , da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.


Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. Barnet har feber og diaré - da er nok tennene like om hjørnet. Barn som får tenner sent, får sterkere tenner.


Baby feber tenner

Har mor og far hatt tannregulering, kommer småen også til å trenge det. Teoriene om barn og tenner er mange, men er det hold i disse mytene? Tennene bryter vanligvis ut ved måneders alder, men dette tidspunktet kan variere mye fra barn til barn.


Typiske tegn til tannfrembrudd. Det første tegnet til tannfrembrudd kan være økt sikling. Er det vanlig å ha feber i så mange dager når man får tenner. Man kan ha feber opp til 3-dager ved tannfremmbrudd.


Skjer det at det oppstår betennelser når man får tenner som skal behandles med antibiotika el. Ingen av barna hadde høy feber – det vil si fra grader eller oppover. Studien ble senere understøttet av en annen undersøkelse, også publisert i Pediatrics, som fulgte seks måneder gamle barn til de var måneder. Forskerne fant heller ikke denne gangen noe som tydet på at ankomst av tenner gir høy feber. Pass på nok å drikke, ikke for mye klær, gi paracet ved behov og følg med almenntilstanden.


Det vet vi rett og slett ikke. Les også: BARN OG TANNLEGEN – DETTE BØR DU VITE. Her følger en gjennomsnittlig utvikling og fremvekst av tenner hos babyer. Tannfrembrudd hos baby. Først kommer de to midterste tennene i undermunnen, etterfulgt av fortennene i overmunnen.


Du kan se det på gommene til barnet når tennene er i ferd med å dukke opp. Da blir de gjerne litt ruglete, og mørke. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Hvorfor blir barnet irritert når tennene kommer? Det knytter seg mange misforståelser til frembruddet av tenner. Det er noen som tror at frembruddet av tenner gir feber , og at tennene er skyld i at barnet får mellomørebetennelse, blir irritert, og ikke vil sove.


Baby feber tenner

Nettopp ved frembruddet av den første tannen , skjer det mye omkring barnet. Ta en titt på gummene. Mange barn blir nemlig hovne og røde i gummene der hvor tannen prøver å komme opp.


Du kan også prøve å kjenne etter med fingeren, selv om det vil være vanskelig å kjenne noe før tannen faktisk er brutt gjennom. Det kan, om tennene kommer tidlig forveksles med kolikk. Mange sikler mye i forkant av at tennene kommer, det kan begynne så lenge som to måneder før. Det som du bør se etter er om feber stiger raskt.


Da er det viktig med alle klærne av, vinduene opp og stikkpille. Dette hadde ingenting med tenner å gjøre, men jeg syns det dramatiseres så veldig med barn som har feber her. Barn kan leke og styre på en hel dag med feber uten at det plager dem. Noen mener at tennene kommer når barnet er sykt (når det allerede har feber så kommer tennene lettere igjennom tannkjøttet).


I tillegg lærer babyen seg at tennene skal pusses. Gi babyen en bitering å tygge på. Babyen har litt feber. Kvelden før de kom var hun veldig varm i kinna,men ingen feber.


Hun var bittelitt vanskelig å roe da jeg skulle legge henne. Gnudde hendene inni munnen mens hun gnudde ansiktet mot skuldra mi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg