mandag 15. desember 2014

Billig og sunn mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Velkommen til Kensaq. Finn billig og sunn mat i dag! Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter.


Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.

Selv med dårlig rå lite kjøkken og lite utstyr kan du trylle fram både sunn , billig og god mat med enkle grep. Det handler om prioriteringer og å ta smarte valg. Litt sunnere hverdagsmat.


Hvis du vil gjøre hverdagsmiddagen litt sunnere kan du bruke litt mindre fett, kutte ned på sukker og salt. Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage. Her gir vi deg våre tips og oppskrifter på sunne og raske middager.


Proteinpulver er en billig , praktisk og god kilde til protein, men mye annet kan du velge å få fra kostholdet. Lag dobbelt så mye som du trenger og frys resten.

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å spise sunt. Med disse matvarene som basis, kan du lage en sunn og billig middag. Vi har funnet frem til åtte matvarer som både er sunne og billige. Mat som ikke koster skjorta Hva bør du spise når du vil holde deg sunn på en billig måte?


Takk for mange gode tips til sunn og næringsrik mat. Prøv I FORMs matplan! Jeg har allerede prøvd mange av oppskriftene dine, og gleder meg til å prøve fler! Har lagd de til mange venner, og alle er helt frelst. Lag middag til under 50-lappen.


Tipset er å gjøre ett stort innkjøp på mandag, og deretter bruke de samme ingrediensene utover i uka. Dermed sparer du mye penger og du slipper også å bruke mye tid på å gå i butikken hver dag. Matblogger Gundas ukemeny er full av knallgode oppskrifter som metter en familie på fire til en billig penge.


Ukemenyer er en genial måte å sørge for sunn , hjemmelaget mat hver dag, uten å sprenge husholdningsbudsjettet. Det er bare én ting å si: Nam! Du kommer simpelthen ikke unna planlegging hvis du vil spise billig. Bruk opp maten du kjøper!


Følger du dette og andre smart rå kan det være mye å spare i matbudsjettet. Det kan fort bli dyrt hvis vi skal prøve å velge sunn mat når vi handler.

Her får du tips til hvordan du kan tenke smart i matbutikken - og gjøre sunne valg uten å tømme lommeboka helt. Om du er student eller har noen kjipe regninger som gjør mengden penger du kan bruke på sunn mat er begrenset, så skal du lese videre, for her får du gode tips til hvordan du kan spise sunt til lavpris. Slik lager du kjapp og billig hverdagsmat. Med rødbetburgere kan du lett slenge sammen en kjøttfri middag til én. Billig mat er alltid populært.


Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan lage middag til to for kroner - og en ukemeny på lavbudsjett. Nå gav jeg meg selv følgende utfordring: Lag syv middager til fire personer for 5kroner. Småbarnsforeldre blir lett stresset når barna maser om mat så snart de er over dørstokken hjemme. Derfor ender det for mange med at maten blir laget i full fart for husfredens skyld.


Slike middager blir sjelden særlig sunne, og matgleden blir lett glemt. Sunn og rask middag Det trenger ikke være verken vanskelig eller tidkrevende å lage sunn mat. Her er oppskrifter som tar høyst minutter å lage. Til matpakken i morgen.


Når du lager varm mat til middag, er det ofte lurt å lage en litt stor porsjon (som f.eks. her av stekt laks). Da har du deilig restemat til nistepakken dagen etterpå. Motiver barna til å smake på ny mat , men ikke gi dem belønning for å spise opp. Og unngå utsagn som Hvis du spiser opp grønnsakene dine skal du få en is. Dette lærer barna at det ikke lønner seg å spise opp maten uten kamp.


Vi har samlet sammen noen sunne oppskrifter som ofte faller i smak hos barn. Om du bare lager mat til deg selv, ender du som regel opp med en del mat til overs. De fleste oppskrifter og råvarer er beregnet på fire store porsjoner, men noen ganger har du ikke lyst til å spise den samme middagen fire eller fem dager på rad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg