fredag 19. desember 2014

Hiv behandling

Ingen behandling helbreder hiv. Alle hiv -positive i Norge blir tilbudt behandling så fort diagnosen er stilt og vi har fått litt oversikt over deg og livet ditt. Hiv-behandling er viktig både for å redusere smittsomheten og for å unngå at du selv utvikler immunsvikt og hiv -relaterte sykdommer. Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt.


De fleste som smittes, får milde symptomer ca. Selv uten behandling kan det gå minst år før symptomer dukker opp igjen.

Mange er ikke klare over de tidlige symptomene fordi de arter seg som hvilken som helst virusinfeksjon. PrEP er en hiv -forebyggende behandling og står for Preeksponeringsprofylakse. Behandling med én gang. Hvordan behandler man en hivinfeksjon?


Det finnes medisiner som styrker immunforsvaret, hindrer hivviruset fra å formere seg i kroppen og gjøre den sårbar for andre infeksjoner. Dersom man har vært utsatt for risiko for hivsmitte, kan denne risikoen reduseres ved umiddelbart å starte behandling med virusmedisiner mot hiv. Indikationer för behandling.


Det är av största vikt att initiering av behandling sker i samförstånd mellan läkare, patient och övrig vårdpersonal.

Det er imidlertid viktig å være klar over at hverken dette eller noen annet antiviralt legemiddel kan helbrede pasienter med denne sykdommen fullstendig. Det disse medisinene gjør, er å gjøre sykdommen kronisk og håndterbar i stedet for akutt og umiddelbart livstruende. Siden seksuelt overførbare infeksjoner i denne gruppen er stadig økende, er det grunn til å tro at rask oppstart av antiretroviral terapi og hiv -forebyggende behandling (PrEP), har hatt betydning for redusert nysmitte. Norsk forening for infeksjonsmedisin. Dette er en behandling hvor man gir ett reseptbelagt legemiddel, Truvada, til hiv -negative personer som er spesielt smitteutsatt, slik som kvinnelige sex-arbeidere og menn som har sex med menn (MSM) som har mye ubeskyttet analsex.


Forebyggende behandling etter at man har vært utsatt for smitte er tilgjengelig og kalles PEP. Det är alltid patienten som bestämmer om en läkares föreslagna behandling ska påbörjas och när det ska ske. Det rekommenderas dock att man börjar med medicinsk behandling direkt eller ganska snart när man fått veta att man har hiv eftersom behandlingen drastiskt minskar risken för att föra hiv vidare till andra.


Hvis man er positiv er det nå nesten universelt anbefalt at man begynner på antiviral behandling øyeblikkelig uansett hva CD nivå og virusmengde i blodet er. Tidligere baserte man ofte behandling på disse to verdiene, men man har funnet at det er bedre å behandle enhver som er smittet så fort som mulig. Fagmøtet sluttet seg til de europeiske retningslinjene når det gjelder kriteriene for oppstart og valg av antiretroviral behandling. Forslaget til oppfølging er tilpasset norske forhold.


Hiv -test og diagnose. Det kan arte seg som lette allmennsymptomer med feberfølelse og mange vil ikke reagere på dette fordi man opplever det som en vanlig forkjølelse slik som alle pådrar seg fra tid til annen. I dag til er hiv -smitte og aids en sykdom man kan leve lenge og godt me om man bare får riktig behandling. Ubehandlet hiv er fortsatt dødelig. I løpet av de fem siste årene er antallet hiv -smittede som får medisiner doblet.


Vi skifter ikke medisiner på pasienter som er under vellykket behandling , for å spare penger.

Slørdal grublet seg frem til at hun ikke kunne være med på å anbefale medisiner hun mener er dårligere enn dem hiv -pasienter får i dag. Dette meddelte hun gruppen i vår, men hennes innvendinger er ikke tatt med i gruppens anbefalinger. HIV ist gut behandelbar.


Helseminister Bent Høie (H) ga onsdag grønt lys til ny behandling. Den behandling av hiv som används i Sverige idag minskar virusmängden till oftast icke mätbara nivåer i blodet. Detta innebär att skador på immunsystemet kan förhindras och att den förväntade livslängden inte behöver påverkas hos patienter som får tillgång till behandling i tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg