mandag 1. desember 2014

Nyttårsmiddag vegetar

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Fikk denne servert av min søster på nyttårsaften, den er fantastisk! Som de ungarerne vi er hadde hun selvfølgelig syvdoblet mengden røkt paprika og det smakte himmelsk #128540; takk for en perfekt nyttårsmiddag ! Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado.


Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra. Uansett, nyttårsmiddag blir det! Enten du er heltidsveggis, deltidsveggis eller bare ønsker å lage noe skikkelig godt til nyttårsfesten, her kommer flere forslag som kan inspirere. Og om du trenger mer inspirasjon, er du hjertelig velkommen til å snoke rundt i oppskriftsarkivet.


Lykke til med nyttårsmiddagen og godt nyttår! Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen kjøttfrie menyer til hjelp og inspirasjon.


Hovedretten til nyttårsaften er kanskje i boks allerede? Blir det en ny runde med pinnekjøtt eller lutefisk? Eller et beist av en kalkun med alt godt tilbehør? Alle menyene på bloggen finner du samlet her.


Eller ønsker du kanskje å satse på fingermat? MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter. Viltsaus, rødvinssaus, appelsinssaus, hollandaisesaus.


Nyttårsmiddag vegetar

For dei som ikkje vil styra med kalkun på nyttårsaftan i år: Fortvil ikkje! Dei alternative nyttårsmiddagane er mange og gode. Her er fleire kokkar sine beste tips. God mat kan likså godt lages av vegetabilske råvarer. Vi valgte å teste vegetariske produkter ment å etterligne produkter av kjøtt.


Når rakettene er sendt opp og man er kommet inn i varmen igjen, kan det smake godt med noe varmt og salt. En enkel servering med suppe ol, passer godt nå. Først noen forslag til noe varmt uten bilder og lenger nede varme forslag med bilder.


På søndag er årets aller siste dag, og vi skal fortære årets siste middag. Her kommer tre favorittmiddager som passer like godt gjennom året, som på selveste nyttårsaften. Julemiddag: Tofu-stek, rødbetesalat, ovnsstekt gresskar, rosmarin-poteter og tranebærsaus. Vegansk julestek uten nøtter.


Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for at din brukeropplevelse skal bli bedre. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vet du sånn ca hvor mange dl “et stort glass” er? Liker du matstoffet på nettsiden vår?


Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre? Hanne-Lenes vegetar. I andre episode er det nyttårsmiddag , hvor Tina lager en flerrettersmeny til vennene sine hjemme hos seg selv.


Har du lyst til å gjøre noe annerledes denne julen? Vil du skape lettere furore hjemme med god samvittighet, bryte gamle tradisjoner med gode argumenter? Forsøk i så fall vegetarisk julemat! Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid.


Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg