onsdag 31. desember 2014

Ovnsstekt laks

Ovnsstekt laks

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.


Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Oppskriftene på tilbehøret ser du nederst.


En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd.


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Laksen skrapes fri for skjell, skylles og tørkes. Skjær evt snitt i skinnet. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje.


Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Sv: Helstekt laks Nå er vi stappmette hele gjengen her. Det smakte kjempegodt! Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.


Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt : Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet.


Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Få tipsene til hvordan du tilbereder ovnsbakt SALMA. Middagspai med laks og spinat.


Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.


Les også: Dette er superbra å spise etter trening Laks og ørret er like på mange måter. De er begge røde, fete fisker, og er faktisk i slekt med hverandre! Ha hakket spinat eller frosne spinatputer i en gryte og tilsett creme fraiche, Snøfrisk og finhakket hvitløk.


Ovnsstekt laks

Varm opp og rør godt sammen. Salte og pepre fisken og ha utover spinatblandingen. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg