fredag 5. desember 2014

Tidlig spontanabort

En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren. Ingen videre behandling er nødvendig. Mange kvinner som aborterer tidlig i svangerskapet vil ha fullført en fullstendig spontanabort når de kommer til legen.


Men hvis en abort ikke er fullstendig, er det hovedsakelig tre behandlingsalternativer. De fleste vil derimot kunne bli gravide og bære frem barn helt uproblematisk etter en tidlig spontanabort , sier Nielsen. Spontanaborterer i første trimester.

Hildegunn Stoumer er gynekolog ved Spiren Fertilitetsklinikk. Hun forteller at rundt av alle spontanaborter skjer i første trimester. LES OGSÅ: Blødninger tidlig i svangerskapet. Vanlige symptomer på spontanabort.


Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort. Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Hvis det virker som du har anlegg for å abortere gang på gang, bør du søke legehjelp for å prøve å finne ut hvorfor dette skjer. Les også: av tar Down-abort.


Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12.

Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22.


Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Er risikoen høyere for ny spontanabort hvis du har spontanabortert tidligere? For kvinner som har hatt to eller flere spontanaborter, er sjansen for å ha en spontanabort til. Symptomer på spontanabort Smerter og blødning kan være symptomer på en tidlig abort. Noen opplever bare blødning.


Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump. Aborten er endelig når foster og morkake er. En blødning behøver ikke å være en spontanabort En liten blødning tidlig i svangerskapet er ikke uvanlig, og det behøver slett ikke å dreie seg om en spontanabort. Hvis du er usikker, eller hvis smertene tiltar samtidig som blødningen vedvarer eller øker, bør du imidlertid ta kontakt med helsepersonell.


De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Omtrent en av fem graviditeter ender med spontanabort før uke 24. Denne risikoen øker med alderen. Studien er ledet av Sohinee Bhattacharya.


Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.

Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning. Et ønsket barn er vondt å miste, uansett hvor tidlig. Jeg for min del, glemmer aldri allle de gangene vi gikk igjennom den forbudte sorgen. Glden er ubeskrivelig stor nå som det for oss ordnet seg, og alt går bra med vennen som ble født for noen mnd siden. Viktig tema du tar opp, det burde vært mer åpenhet omkring spontanabort.


Det er lite som kan gjøres for å forebygge en spontanabort. Hvis det er mistanke om at det er rester tilbake i livmoren etter aborten, kan det gis et medikament (prostaglandin) som stimulerer til sammentrekninger i livmorveggen så restene kan støtes ut. I en slik situasjon er det ikke nødvendig å oppsøke lege, sier hun.


Var ikke mer enn uker på vei, men trist alikevel Lurer veldig på hvor fort dere som har hatt SA har blitt gravid igjen. Håper jo såååå veldig at det kan klaffe med en gang og at dette bare er som en litt forsinket mens. Håper på maaaange svar da jeg lurer veldig.


Anonymous poster hash: b0f04. Risikoen for at et svangerskap endte i spontanabort var 1prosent, det vil si om lag ett av åtte svangerskap. Blant kvinner som var år og eldre, endte prosent av svangerskapene med spontanabort. Ved truende spontanabort skal legen kunne påvise at du fremdeles er gravid. Nesten alle spontanaborter er tidlige.


Blødning ved spontanabort kan skyldes som regel en pågående abort, og kjennetegnes ved rikelig blødning med har frisk rød farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg