torsdag 18. desember 2014

Amming luft i magen

Et dårlig sugetak kan gjøre at barnet sluker luft under amming , noe som kan gi magesmerter. Motoriske utfordringer kan også gi smerter og ubehag i seg selv og være årsaken til at barnet gråter unormalt mye. Refluks (ekstern lenke) kan gjøre at barnet har smerter i magesekken eller spiserøret. Mange babyer sliter med luftsmerter, mageknip og luft i magen , men det finnes tips og forebyggende råd mot problemet.


Hos nyfødte babyer ligger strupehodet plassert slik at omtrent alt som kommer inn i babyens munn havner i spiserøret og magesekken, og ikke i luftrøret.

Vi har en sønn på uker som er plaget med en del luft i magen. Det ser ikke ut som om han har noe vondt, men han promper veldig ofte. Disse lukter veldig sterkt, så jeg lurer på om det kan vere noe i maten jeg spser. Eventuelt er det noe jeg nå som en kriseløsning kan spise for å dempe lukten. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet?


Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer. Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet.

Jeg er ganske fortvilet her for tida. De siste to dagene har mini hatt forferdelig med luft i magen. Det må jo være noe jeg har spist. Helsesøster sa at nøtter er det bare å spise og så mye frukt jeg vil. Men kan dette gi luft i magen til de små?


Sv: Amming og luft i magen (mamma på randen. Gaah!) At de er flintis i bakhodet er nok vanlig selv om de ikke har KISS ja, begge mine har hatt gnuflekk i skallen. Min sønn prompet ikke hele tiden, men gulpet og bæsjet ufattelig mye. Han fikk hjelp hos kiropraktor for magen iallefall.


Opplever du smerter i magen som kommer takvis - med lindring mellom takene - kalles dette knipsmerter, eller luftsmerter. Jeg kan plutselig måtte på do, og da må jeg bare springe og håpe på et toalett i nærheten. Kan gå på toalettet fem ganger i løpet av en arbeidsdag, men det eneste som kommer er en ert og masse luft.


Dette kan ha mange grunner, og når du ikke har noen konkret mistanke (tydelig mønster) om hva han kan reagere på så vil jeg ikke anbefale å kutte ut matvarer. Samtidig er det noen gjenganger i forhold til hva mange mener babyer reagerer på - typisk mat som også voksne får luft i magen av: kål og løk, store mengder kaffe, sjokolade, brus. Luft i magen skyldes svelging av luft og at tarmbakteriene produserer gasser når næringsstoffer brytes ned.


Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer.

Les om hyllebær og Ian F. Du må registrere deg før du kan skrive innlegg, delta i terminklubber og foreldregrupper eller stille spørsmål til fagpersonalet. Medlemskap er gratis. Dvs babyen ligger på magen over armen din med hodet i hånden din. Dette har stilnet mye gråt.


Ettersom vi mistet i sommer så har jeg vært livredd hver gang det har gjort vondt i magen. Har babyen luft i magen ? Men det ser jo ikke ut som jeg er den eneste. Ingdal Hansen forteller at spedbarn kan oppleve å få vondt i magen i forbindelse med amming , – Barn som har for dårlig sugetak eller for stramt tungebånd vil ikke kunne få til nok vakuum som trengs for å kunne die effektivt på brystet.


De vil ofte miste taket på brystet å svelge mye luft , forklarer helsesykepleieren. Stoffene i matvarer som gir luft i magen , for eksempel kål, løk og bønner, kan bli overført til morsmelken. Unngå derfor slike matvarer i ditt eget kosthold i en periode, og se om babyen blir bedre. Melkefritt kosthol massasje eller medisin Her er noen tips til hva du kan gjøre for å prøve å lindre babyens plager.


Hva er årsaken til irritabel tykktarm? Man har lett etter en spesifikk forklaring innenfor mange områder av tarmens funksjon, bl. En enkel måte å behandle luft i magen.


Hurtigoppløselig granulat med peppermyntesmak. Legges på tungen og tas uten vann. Praktiske doseposer. Inneholder simetikon, et middel som virker ved å bryte ned luft som har samlet seg i mage og tarm.


Kan brukes av voksne og barn over år. Noe luft vil alle babyer sluke under amming , derfor er det viktig at de raper etter amming. Trenger ikke bety at din sluker unormalt mye selvom det braker fra magen hans liksom.


Men ja, etter mnd så vil han trolig ikke være noe plaget av det uansett. Jeg har en baby på nesten uker som har masse luft i magen og dermed mageknip. Nå bruker vi Minifom og det hjelper en hel del, men den bør ikke brukes mer enn dager i strekk. Jeg vet at fotsone kan hjelpe mot kolikk, men kan det hjelpe mot bare luft i magen også?


Er det andre ting som kan hje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg