onsdag 10. desember 2014

Bihulebetennelse medisin

Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg. Kronisk bihulebetennelse kan også komme av allergi mot en type sopp som finnes i bihulene og i luften. Hvem får kronisk bihulebetennelse ? Disse faktorene kan øke risikoen for å utvikle kronisk bihulebetennelse : Allergier, spesielt mot ting som finnes i luften året rundt.


Dette kan være allergi mot mid husdyr eller muggsopp. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene.

Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Bihulebetennelse er en betennelse i slimhinnen i disse hulrommene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Vi har bihuler I panne, i overkjevebenet, og i benet mellom øynene og neseroten. Barn får først utviklet bihulene ved 7-års alder og mindre barn har derfor sjelden bihulebetennelse.


Dersom man har bihulebetennelse i over tre måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. Ved langvarig bihulebetennelse , kan behandling over tid være nødvendig for å få bukt med plagene. Man bør starte med en betennelsesdempende behandling, og vanligvis vil man få reseptbelagt medisin fra legen i form av en kortisonholdig nesespray.


I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene.

Akutt bihulebetennelse oppstår som regel etter virusinfeksjoner, og vil enten spontanhelbrede eller gå tilbake etter behandling med antibiotika. Kronisk sinusitt behandles hos øre-nese-halsspesialister, som regel med kirurgi. Vi åpner de angrepne bihulesystemene slik at slim og puss kan komme ut og luft slippe til.


Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Hvis bihulenes utførselsganger lukkes som følge av svullen slimhinne, vil eventuelle bakterier i bihulene ha gode vekstforhold. Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse. Hun er allmennlege og førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved Fakultetet for medisin og helsevitenskap på NTNU.


Tradisjonell kinesisk medisin ser på bihulebetennelse som for mye ”invasjon av vind og hete” og underskudd av qi (chi) i lungene. En kvalifisert terapeut kan anbefale kinesiske urteblandinger ved bihulebetennelser. Med kronisk bihulebetennelse , blir vevet i bihulene betent og blokkert i lang tid på grunn av hevelse og slimoppbygging. Når man blir forkjølet vil det derfor være en god ide å sørge for god passasje ved å bruke medisin som nedsetter hevelsen i neseslimhinnen (De fleste typer nesedråper og nesespray mot forkjølelse du kan kjøpe på apoteket har denne virkningen.) Gode råd når man har symptomer på bihulebetennelse.


Unngå fysiske anstrengelser. Virkestoff absorberes av kroppen for å kunne transporteres til de steder de skal virke. Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner. Har man ikke samtidig tett eller rennende nese som tegn på øvre luftveisinfeksjon bør man tenke på andre, kanskje mer alvorlige årsaker til hodepinen.


Dagens Medisin arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Dersom tilstanden vedvarer lengre enn måneder kalles den for kronisk bihulebetennelse , mens betennelse som varer kortere enn dette kalles for akutt.

Forskning på homeopati og bihulebetennelse : Homeopatisk behandling for akutt bihulebetennelse. En studie med 1pasienter med akutt bihulebetennelse viste at 9 av pasientene som ble behandlet med homeopati ble symptomfri og av pasientene følte seg bedre etter dager. Hjemmebehandling av bihulebetennelse.


Bihulene slipper luft gjennom trange passasjer bak nese, kinn, panne og øyne. Det oppstår sjelden bihulebetennelse i sunne bihuler. Da er det greit å vite at det finnes kjerringråd som er til god hjelp.


I noen tilfeller, spesielt dersom det finnes andre årsaker til nedsatt drenasje, som skjev neseskillevegg eller nesepolypper, kan det være at betennelsen ikke går tilbake. Dersom den vedvarer over tre måneder, kalles den for kronisk bihulebetennelse. På samme tid har norske soneterapeuter erfaring med en rask og god klinisk respons hos disse pasientene.


Det finnes ingen gode klinisk studier på effekt av soneterapi ved akutt bihulebetennelse. Hensikt: Formålet med studien er å. Akupunktur, bihuleplager og bihulebetennelse. En akupunktør vil analysere tilstanden for å finne underliggende årsak, samt behandlingsstrategi ut ifra kinesisk medisin. Behandlingen går ut på å dempe smerter, regulere immunforsvaret og øke sirkulasjon og drenering av væske.


Nesespray i alle varianter har vært en hyppig brukt medisin de siste årene. For øvrig den eneste Tobias har kunne benytte. Da jeg for noen år siden fikk en kraftig bihulebetennelse fant jeg ut at jeg er allergisk mot antibiotika.


Jeg fikk masse utslett og måtte avbryte kuren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg