torsdag 4. desember 2014

Utslett ansikt barn

Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Utslett ansikt barn

Rammer ofte ansikt og øyelokk. Herpes infeksjon: Virusinfeksjon som gir gjentatte episoder med små vonde blemmer i huden. Vanligst på lepper, men kan ramme alle steder i huden. Seborreisk ekseFlasseksem som kan ramme barn og voksne.


Vanlig årsak til skjellende utslett i hodebunn hos småbarn, og i ansikt hos eldre barn. Fjerde barnesykdom. Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen.


Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Ansiktsutslett kan være forårsaket av en rekke milde til alvorlige sykdommer, lidelser og tilstander. Den holder seg stabil i størrelse og vokser kun svarende til barnets vekst. Utslett hos barn er vanlig.


Den hever seg ikke over hudens nivå. Se bilder av ulike utslett hos både barn og voksne. Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett i ansikt , på hender eller kroppen.


Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Feber eller ikke feber? Endelig en rynkekrem som virker.


Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Et barn vil generelt føler en overfølsomhet i et band av huden rundt den ene siden av kofferten eller baken. Her er tipsene du trenger. I sjeldne tilfeller kan følelsen oppstå i hans armer, ben eller ansikt.


Utslett ansikt barn

Et barn vil utvikle en mild utslett ca fem dager etter smitte i området der hun følte følsomheten. Deretter i ansikt , p kroppen, armer og ben. Elveblest er et utslett utlst av allergi, og det er svrt klende og flytter seg rundt p kroppen. Vannkopper vises som rde flekker i ansiktet og p kroppen. Atopisk ekseVanligste rsak til klende utslett hos spedbarn.


Barnesykdommene har utslett som følger med feber. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Derimot ser vi utslett som utløses av en rekke andre virus, men disse hører av merkelige grunner ikke inn under barnesykdommene som sådan. Det er likevel samme mekanismer og type sykdom, opplyser han videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg