onsdag 10. oktober 2018

Vondt i magen høyre side oppe

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Denne smerten er en magesmerte under høyre side av magen , som senere kan spre seg til ryggen. Det er sannsynlig at det kan forårsake smerte som følge av tarmbetennelse, som kolitt, irritabel tarmsyndrom eller Crohns sykdom.


Kjenner litt svi i magen når smerten er tilstede. Varer rundt ca timer hver gang det begynner å gjøre vondt.

Og når smerten er over så er den over. Jeg merker ikke at det er pga en spesiell type mat. Røyker sjeldent, men spiser ikke frokost og går med tom mage i mange timer før jeg føler sulten. Vondt oppe til høyre i magen , i leverområdet.


Konkret ligger ubehaget rett under (altså på innsiden) av de to nederste ribbein på høyre side av buken. Hva kjennes vondt i nyrene ut som? Nyresmerter blir ofte beskrevet som en verkende smerte høyt oppe på baksiden av korsryggen. Det kan skyldes en rekke mulige diagnoser, men den vanligste årsaken er nyrestein.


Hvilken side kan man kjenne vondt i nyrene på?

Venstre eller høyre ? Vi har to nyrer, en på venstre side og en på høyre side. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig. Selv om magesmerter i de aller fleste tilfeller ikke er noe alvorlig, er det likevel greit å vite når du burde oppsøke hjelp. Smerter i øvre høyre del av magen : Smerter høyt oppe til høyre side i magen kan komme fra lever og galleveier, Smerter i midten øverst i magen : Kan komme fra magesekken, men også fra nedre del av spiserøret og overgangen mellom spiserør og magesekk.


Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Vondt i høyre lyske ved løping på asfalt eller hardt underlag kan skyldes overbelastning, feilbelastning eller en underliggende skade.


Langvarig vondt i høyre flanke. Da det eskalerte for et år siden , ble jeg sjekket ut mtp tarmproblemer. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Har hatt veldig vondt på høyre side av livmoren det stikker og er mer som menssmerter.


Smerter i underlivet når du er gravid kan naturlig nok skape bekymring. Fra livmoren går det to lange kanaler på hver side ut i magen rett ved eggstokkene. Siden de færreste vet akkurat når de har eggløsning, er dette den mest.

Men fikk beskjed om å si fra med det samme jeg fikk vondt oppe under ribbena på høyre side. En venninne fikk hellp syndrom. Hun ringte legevakt da hun fikk veldig vondt (først i ryggen deretter over i magen høyt oppe ). De foreslo halsbrann og litt av hvert. Men hun ble dåligere og dårligere. Symptomer på blindtarmbetennelse, hentet fra doktoronline.


Det typiske symptomet er nokså raskt innsettende magesmerter, som ofte starter midt i magen , litt oppa men som etter hvert flytter seg ned mot høyre lyske, det såkalte McBurneys punkt, som ligger mellom navlen og hoftekammen. Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være. Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det. Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt , så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden.


Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen. Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. De fleste blir kvalme og brekker seg, og noen får feber. Enkelte ganger utvikler sykdommen seg videre med sirkulasjonssvikt, slik at tilstanden blir svært alvorlig.


Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. Smertene kan komme og gå eller være konstante.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg