mandag 15. oktober 2018

Herpes symptomer kvinner

Norges Hoteste Chat. Kun cirka prosent av de med HSV-vet at de har hatt herpes genitalis, ytterligere cirka prosent har hatt symptomer fra underlivet, men ikke fått noen spesifikk diagnose, mens prosent ikke kan rapportere noen subjektive symptomer på tidligere herpes genitalis. Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte). I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer , og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd. De som får symptomer på viruset, opplever også ofte at kjønnsleppene hovner opp og at det kommer mer utflod fra skjeden enn normalt.


Herpes symptomer kvinner

Mange er smittet med herpesvirus uten å merke symptomer , mens andre får smertefulle blemmer som går over til små sår på kjønnsorganene. Både menn og kvinner med herpes genitalis vil presentere med genital sår. Menn kan ha blemmer eller sår på penis, på pungen, eller i nærheten av anus.


Kvinner vil ha blemmer eller sår på vagina, på vulva, og rundt anus. Et annet vanlig symptom på herpes genitalis er utflod fra underlivet. Symptomer for kvinner. Genital herpes er en betennelse forårsaket av herpes simplex-virus.


Viruset smitter ved seksuell kontakt og kan smitte selv når man ikke har et utbrudd i. Når du blir smittet er det ikke sikkert at du får symptomer , men du blir bærer av viruset. Infeksjonen kan reaktiveres på et senere tidspunkt og du vil da få symptomer. Sår kommer gjerne en ukes tid etter smittetidspunkt og kan vare i noen uker før de forsvinner av seg selv.


Herpes og symptomer. Viruset forsvinner imidlertid ikke, men vandrer inn i kroppen langs nerver fra huden og blir liggende i dvale dypt inne i nerveknuter (ganglier) som befinner seg på nervens vei inn mot ryggmargen. Det er en infeksjon som kan være i urinrør, livmor og eggledere hos kvinner , og i urinrør og bitestikkel hos menn. Du kan bli smittet av klamydia, eller smitte andre, når du har sex uten kondom.


Diffuse symptomer kan være svie, kløe og endret utflod for. Konstante symptomer på genital herpes er vesikler, erosjoner, sår, ekssudasjon, sykdommens tilbakevendende natur. Pasienter med genital herpes klager ofte på ubehag, hodepine, noen ganger subfebril temperatur, søvnforstyrrelser, nervøsitet.


Vanligvis i begynnelsen av sykdommen er det en brennende følelse, kløe og smerte i kjønnsområdet. Dette må skje gjennom nøye anamneseopptak og grundig klinisk undersøkelse. Kvinner med herpes genitalis får oftere utbrudd i graviditeten. I disse tilfellene har både kvinnen og fosteret som regel antistoffer, og risiko for smitte er svært lav, under. Smittefaren for barnet er størst under primær genitalinfeksjon, om lag –. Når det er utsatt for viruset, er det en inkubasjonsperiode som vanligvis varer tre til syv dager før en lesjon utvikler seg.


I løpet av denne tiden er det ingen symptomer , og viruset kan ikke overføres til andre. Kvinner som får hjerteinfarkt, opplever oftere enn menn symptomer som ikke omfatter brystsmerter. Brystsmerter, press eller ubehag i brystet er likevel det vanligste symptomet på hjerteinfarkt - også hos kvinner. Ettersom man kan skille ut virus enkelte dager (uten merkbare symptomer ), kan man redusere smittefaren ytterligere ved å bruke kondom også når man ikke har symptomer på herpes. Ettersom herpes er svært svittsomt kan man få herpes whitlow av å være i kontakt med et aktivt herpes.


Smitterisikoen reduseres i enda større grad hvis man i tillegg bruker et medikament (Valtrex) som undertrykker herpesviruset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg