fredag 5. oktober 2018

Behandling diabetes type 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Diabetes type er den vanligste formen for diabetes. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig.

Derfor vil mange med diabetes type ta forebyggende legemidler. Dette kan innbefatte blodtrykkssenkende, kolesterolsenkende og blodfortynnende legemidler. Blodtrykksenkende legemidler.


De fleste med diabetes type må ta blodtrykkssenkende legemidler. Last ned flytdiagraBlodsukkersenkende behandling for diabetes type (Utskriftsvennlig PDF) Det anbefales at alle pasienter med diabetes type får god basisbehandling med opplæring, motivasjon, veiledning i fysisk aktivitet og kostrådgivning. Ved dårlig regulert diabetes type , til tross for forsøk på livsstilsmessige og medikamentelle tiltak, vil behandling med insulin kunne være et alternativ.


Insulin ved diabetes type 2. Denne saken er i sin helhet oppdatert og utvidet av lege Rune Erlandsen 11.

Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Hyperglykemien ved type - diabetes skyldes redusert β -cellefunksjon og insulinresistens. Begge disse tilstander er angrepspunkter ved behandlingen.


Målet med den blodsukkersenkende behandling ved type - diabetes er å eliminere symptomer på hyperglykemi og å redusere risikoen for diabetiske senkomplikasjoner. Det finnes ingen fasit på hvordan du skal leve med diabetes , men det er mye du kan gjøre for å ha det bra. I veiviseren (bildet til høyre) ønsker vi å gi deg tips og råd om hvordan du kan leve et godt liv med diabetes. Les mer og last ned brukerversjon av retningslinjen og veisviseren for et godt liv med diabetes.


Når du har type - diabetes , skal du gå jævnligt til kontrol. Kontrollerne hjælper din læge og dine behandlere til at finde frem til den rette behandling af netop din diabetes. Den rette behandling er med til at forhindre din diabetes i at forværres og kan være med til at undgå eller udskyde eventuelle følgesygdomme.


Anbefalte analyser ved klinisk mistanke om diabetes eller klinisk høy risiko for diabetes type 2. Indikasjon: Type 1- diabetes. Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme. Type - diabetes dersom kostbehandling, livsstilsråd og peroral antidiabetisk behandling ikke gir adekvat blodsukkerkontroll.


Anslags- og virkningstiden kan variere med 25– hos samme pasient fra dag til dag og med fra pasient til pasient. Pasienter med høyt nivå av andre fettstoffer (triglycerider) i blodet, bør få behandling for dette. Rutinemessige tilskudd med tran eller omega er ikke anbefalt for de fleste med diabetes type 2.

Nyre-, øye-, nerve- og fotproblemer Øynene bør kontrolleres når diagnosen type - diabetes blir stillet, og deretter minst én gang årlig. Disse skyldes vidt forskjellige ting. Ved diabetes type danner kroppen selv insulin. Produksjonen er imidlertid ikke tilstrekkelig, da det ofte er et økt behov på grunn av at effekten av insulin på sukkerstoffskiftet er redusert hos personer med diabetes type 2. Den nedsatte insulinvirkningen hemmer sukkeropptaket i kroppens fettvev og muskler.


Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type , er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Flere og flere lever med diabetes type , og det finnes mange som har sykdommen uten å vite om det. Det finnes to hovedformer for diabetes , type og type 2. Ved type - diabetes produserer. Type kommer oftest ganske brått når du er barn eller tenåring.


Type kommer vanligvis gradvis på grunn av inaktivitet og overvekt. Den rammer oftest folk over år, men kan oppstå allerede fra tenårene. Denne informasjonen handler om diabetes type 1. Hva er diabetes type 1?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg