tirsdag 2. oktober 2018

Det første lys vi tenner

Tannbørsten settes på fingeren og brukes deretter som en vanlig tannbørste. Oppdag tidløst, skandinavisk design i vårt store utvalg av designklassikere her! Vårt første lys vi tenner og stirrer mot det blå. Vårt andre lys vi tenner , for Jesus gjør vi det. Vårt annet lys vi tenner , snart får vi stjernen se.


Vårt tredje lys vi tenner , la stjernen skinne klar.

No tenner vi det første lys , åleine må det stå. Vi ventar på det vesle barn i krubba lagt på strå. Nå tenner vi det andre lys , det kan vi bedre se. Vi venter på at Gu vår Far vil gi sin sønn hit ned.


Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi et lys i kvel vi tenner det for glede Så tenner vi to lys i kvel to lys for håp og glede. De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.


Det er adventstid og opprykkstid.

Vi skal stirre ut i det blå, vente på avgjørende mål og på Guds sønn. Ja, nå skjer alt på en gang her, og det er bare å henge med og holde seg fast. Legg etterpåklokskapen vekk.


Jeg har lenge prøvd å legge etterpåklokskapen vekk. Kanskje vi skal hjelpe hverandre med å gjøre det nå. Vi hadde ikke hatt noe å vente på. Tenk på det midt i stressende jule- og eksamensforberedelser. En gang skal det komme noe som er så mye bedre.


Stopp derfor opp i adventstida og tenk på det som virkelig betyr noe og forbered deg på Jesu komme! Nynorsk i fjor betyr vel at vi får ta sangen på bokmål i år. I dag morges var jeg såå trøtt med en gang jeg våknet, helt til jeg innså hvilken dag det var. Ja det er hyggelig med juleforbredelser , tente lys inne og ute. Så fint du har pyntet ,ha en fin kveld.


Melodien er den samme som brukes til No livnar det i lundar. Det første lys vi tenner og skuer mot det blå. Det tredje lys vi tenner , nå kommer.


Det andre lys vi tenner , snart får vi stjernen se.

Teksten handler om hvordan julen blir opplyst, dels av de levende lys som vi tenner i hjemmene våre, dels av stjernene på himmelen, og fortsetter med en bønn om at Betlehemsstjernen også må lyse for menneskene i denne jula. Her er det Ludvig M. Lindeman som er komponist og arrangør. Denne sangen finner du teksten til i Sangboka på nummer 6og tekstforfatteren er ukjent. V venter på at kongen vår skal fødes i en stall. God kvel fine dere!


Håper dere har hatt en deilig 1. Tekstforfatteren er ukjent, men melodien er den samme som No livnar det i lundar, komponert av Ludvig M. Vårt fjerde lys vi tenner , hør englesangen så nær. Gud vi sender, nå kommer julen snart. Fold hender, barn, fold hender, nå har vi julen her.


Vi tenner det for glede. Og glede skal det bli på Gledeshuset 2. Nikoline Roarsdatter Christensen tar med seg Håvard Jakobsen, Sunniva L. Shaw Of-Tordarroch.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg