tirsdag 23. oktober 2018

Svie i magen

Den beste måten å beskrive det på er vel en blanding av svie og ømhet, hele området kjennes ømt ved berøring. Det føles som en brennende eller sviende følelse i maveregionen,det kommer og går i løpet av dagen, det kan også være helt borte i perioder på flere dager. Hei, jeg har hatt problemer med magen i flere år men nå synes jeg det har blitt værre. Funksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. En grundig utredning vil ikke avdekke sykelige forandringer verken i magesekk, tarm eller andre organer i bukhulen.


Vurdering av ubehag i øvre del av magen.

Svie og sug i mellomgulvet er vel også vanlig? Ja, men slike plager er så utbredt i befolkningen at de ikke alene kan brukes som tegn på magesår. Sur svie og brenning bak brystbenet skyldes ofte spiserørskatarr på grunn av syrelekkasje fra magesekken. Kvalme og brekninger er også aktuelle symptomer, og særlig er brekninger et viktig.


Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Hver eneste dag sliter jeg med uutholdelige smerter i magen. Det er en brenning og etsing som varmer på en vond måte i hele magen.


Er ikke sikker, men tror det er syre.

Jeg har også brenning i brystet. Men det er ikke halsbrann, selvom det er det legene alltid sier. Brennende, sviende smerter i magen , kvalme og oppkast er blant de vanligste symptomene på magesår. Magesår kan oppstå på to forskjellige steder: I magesekken eller tolvfingertarmen. Dette føles oftest som halsbrann, brystsvie, eller sure oppstøt.


Lukkemuskelen avslappes ytterligere i forbindelse med inntak av kaffe, sitrusfrukter, fet mat, løk, alkohol og sjokolade. Halsbrann - medisinsk råd kommentarer og anbefalinger. Hvorfor er det en inkompetanse av Cardia. Og hvorfor muskel portene lukke tett?


Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses. Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte. Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv.


Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en. Smerten kan også være lokalisert bare i hals, kjeve, rygg eller øvre del av magen.


Smertene er vanligvis sterke og lindres ikke av hvile eller nitroglyserin.

I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet.


Det finnes legemidler mot diaré og forstoppelse, men man kommer ofte langt med såkalte ikke-medikamentelle tiltak. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Tenk på maten du spiste i løpet av dagen, de væsker du drakk eller om du har gått glipp av noen måltider, som også kan føre til svie i magen. Ta en sterk over-the-counter medisin for acid reflux.


Tidligere medisinering prilosec var bare tilgjengelig på resept. Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene. Magesår er magesår, uansett årsak, og gir de samme symptomene: Smerter høyt i magen , eventuelt oppkast og blødning, sier Peter Coll, spesialist i medisinske fordøyelsessykdommer ved Kanalspesialistene, Klinikk for mage- og tarmsykdommer.


Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen. Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. De fleste blir kvalme og brekker seg, og noen får feber. Enkelte ganger utvikler sykdommen seg videre med sirkulasjonssvikt, slik at tilstanden blir svært alvorlig. Mange kjenner svie og tisser ofte.


Er du blant de som opplever svie når du tisser kan det være tegn på at du har fått urinveisinfeksjon. Symptomer fra urinveiene. Urin kan lukte forskjellig og til og med få farge uten at det er farlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg