onsdag 17. oktober 2018

Kronisk bihulebetennelse symptomer

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Alt om bihulebetennelse. Vanlige årsaker til kronisk bihulebetennelse.


De vanligste årsakene til kronisk bihulebetennelse er hovne slimhinner (grunnet infeksjon i øvre luftveier), allergi, mekanisk avstengning av nesepassasjen (medfødt eller oppstått skjevhet) eller betennelse i en tann, som kan føre til gjennombrudd av betennelse til.

Bihulebetennelse går også under de medisinske betegnelsene sinusitt eller sinusitis acuta. Hva er bihulebetennelse ? Barn får normalt ikke. Det er andre risikofaktorer som kan bidra til utvikling av bihulebetennelse eller i det minste legge til rette for symptomer på bihulebetennelse. De viktigste er: cystisk fibrose, høysnue eller allergisk rhinitt, et svekket immunforsvar, falske mandler , fysisk trykk eller tyngdekraft, og til slutt røyking. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Dette gir en slimhinnehevelse, og dermed blokkeres åpningene mellom nesen og bihulene. Symptomer på bihulebetennelse.

Dette fører til kronisk sekresjon og plager med tett nese, mye sekret, nedsatt luktfølelse, hodepine og andre plager som forringer livskvaliteten. Ofte oppstår det sekundære bakterielle infeksjoner som behandles med antibiotika. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Om du har hatt bihulebetennelsen i over tre måneder betegnes den som kronisk , og bihulebetennelse skyldes som regel virus eller bakterier, ifølge Helseleksikonet. Akutt bihulebetennelse går oftest over av seg selv i løpet av et par uker. Dersom du har kraftige eller vedvarende plager bør du oppsøke lege.


Når betennelsen varer over måneder kalles den kronisk bihulebetennelse. Ved symptomer på bihulebetennelse som varer over en uke i tillegg til nedsatt allmenntilstan feber og mye smerter, kan det være grunnlag for behandling med antibiotika, sier hun. Les også: Slik smitter forkjølelse. Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen. En del av de som har bihulebetennelse har også polypper.


Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt. Gode råd når man har symptomer på bihulebetennelse. Unngå fysiske anstrengelser.

Temperaturforandringer vil forverre smertene. Det kan hjelpe å innånde damp eller fuktig luft, da fukten vil fortynne slimet i nesen og gjør at det lettere kan komme ut. Man skal drikke mye væske. Hvem får kronisk bihulebetennelse ? Disse faktorene kan øke risikoen for å utvikle kronisk bihulebetennelse : Allergier, spesielt mot ting som finnes i luften året rundt.


Dette kan være allergi mot mid husdyr eller muggsopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg