onsdag 31. oktober 2018

Diare i 5 dager

Hvis du er plaget med langvarig diaré eller løs mage, bør du kontakte lege etter dager , råder professor Trygve Hausken. Kraftig diaré ledsaget av dårlig allmenntilstand og feber. Små barn med kraftig diaré som i tillegg er slappe og medtatte.


Diare i 5 dager

Ved diaré hos barn under måneder. Ved dehydrering (mørk urin, slapp, tørst og tørr i munnen). Siden tynn avføring for det meste går over av seg selv i løpet av få dager , må man ta tiden til hjelp og sørge for å få nok å drikke. Diaré med kraftige magesmerter.


Når blir diare kritisk? Ca ganger om dagen , og gjerne etter mat. Hun har ikke nedsatt almenntilstan ikke sykdomstegn. Hun er litt irritabel, og vil gjerne sitte på fanget mesteparten av tiden. Jeg har hørt at hvis du går lenger enn dager med diare , så skal du til lege.


Diare i 5 dager

Anbefaler ikke immodium. Jeg fikk beskjed av legen å ikke spise, bare drikke eplejuice blandet med farris. Så begynne å småspise litt etter dag , helst grøt. Da anbefalte han babygrøt. Ble bra etter to dager.


Arbeider du i helsevesenet eller som kokk, kan du sannsynligvis ikke jobbe på noen dager. Snakk med fastlegen din om dette. Kronisk diare kan også skyldes mat eller drikke kroppen din ikke tåler, eller tåler dårlig. Personer som er laktoseintolerante får ofte ubehagelige symptomer dersom de drikker mye melk eller spiser melkeprodukter med mye laktose, forklarer biolog Åsmund Husabø Eikenes. Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon.


Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Barn 9- r: 2mg (10ml) inntil ganger daglig i inntil dager.


Diar - rsak Symptomer Behandling og forebyggende tiltak Referanser 5. Barn med diar Akutt diar varer vanligvis et par dager og gr over av seg selv. Dette varer kanskje noen dager før avføringen normaliseres, og du blir frisk igjen. Nå skal jeg kjøpe potetmel i morgen og prøve å drikke det.


Begynte på imodium i går kveld og tar en etter hvert dobesøk men føler ikke det hjelper. Noen som har noen gode tips for å få slutt på dette? Oftest velger man da en dosering på 9mg x(tre tabletter hver dag ) i nedtrappende dose til seponering over en god del uker.


Om ikke dette hjelper kan man vurdere å forsøke behandling med såkalte -ASA medisiner, eller evt sterkere lut som Imurel. Bivirknigsmessig er imidlertid det en helt annen skål og bør helst unngås. Diare som varer er et symptom på bukspyttkjertelkreft. Den er ekstremt vandkeligå diagnostisere, så slå deg ikke til tåls med Immodium og kulltabletter.


Diare i 5 dager

Mari skrev: Hvor ofte skal man gjenta det med potetmelet når man har diare ? Det kan koste deg livet. Lille mor skrev: Min sønn har hatt diaré i noen dager nå, og han har fått banan. Sørg for god håndhygiene gjennom dagen. Vask hendene før hvert måltid og før matlaging. Dersom du mangler såpe og vann kan du bruke hånddesinfiserende midler i stedet.


Hold kjøkkenredskaper rene. Redskaper og skjærebrett som har vært i kontakt med rå matvarer skal ikke brukes på ferdig tilberedt mat. Spedbarn som har kraftig diare eller oppkast bør undersøkes av lege, uansett. Alle med høy feber, tegn på uttørking, blod i avføringen eller blodig oppkast må også undersøkes av lege.


Diare i 5 dager

Magesmerter bør føre til legeundersøkelse, fordi det kan ligge en annen sykdom bak. Likeledes oppkast som varer mer enn ett døgn, uten at det kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg