fredag 19. oktober 2018

Sjekke frikort

Sjekke frikort

Frikort -utbetalinger fra Helfo skjer fortløpende. Det kan ta inntil tre dager før du har pengene på konto. Du kan sjekke hvilken adresse og hvilket kontonummer vi har registrert på deg ved å logge inn på helsenorge. Stortinget fastsetter hvert år beløpsgrensen (egenandelstaket) for å få frikort for helsetjenester. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester.


Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Skattekort, frikort og forskuddsskatt. Her kan du bestille, endre og finne informasjon om dette. Huske å sjekke skattekortet. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.


Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Tjenesten er også populær i forhold til de andre digitale helsetjenestene. Den er kun slått av meldingstjenester (dialog med fastlege) og oppslag i resepter, der man for eksempel kan sjekke sjekke om du har mer igjen på en resept. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


Sjekke frikort

Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort.


Beløpsgrensen er på 55. Nå kan du sjekke om du nærmer deg frikort. Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Nå blir det lettere å holde styr på hvor mye du har betalt i egenandel for helsetjenester. Dersom inntekten din ikke overstiger 55.


Har du frikort , men forventer å tjene mer enn 55. Bytte fastlege, sjekke frikort og bestille Europeisk helsetrygdkort Se alt innhold på helsenorge. Skal du finne eller bytte fastlege, se.


Dette betyr i praksis at dersom du tror du blir å tjene under 55. For deg med frikort. Privatpersoner kan selv logge seg inn på helsenorge.


Sjekke frikort

Hvis du hadde frikort i fjor, trenger du ikke å søke på nytt. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Da slipper du å betale egenandeler resten av kalenderåret. Pasienten må likevel legge ut for utgiftene, men dette blir senere refundert fra det offentlige.


Kvoter oppdateres automatisk på TT-kortet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg