torsdag 4. oktober 2018

Kronisk tett nese

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Tett nese forårsakes ofte av luftveisinfeksjoner, men kan også ha en rekke andre årsaker som allergi, polypper og graviditet.

Her kan du lese mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Som regel skyldes følelsen av tett nese hovne slimhinner i nesen, også kjent som rhinitt på det medisinske fagspråket, som forhindrer normal luftpassasje. For noen kan følelsen av å ha tett nese bare være litt plagsomt, mens for andre kan det være årsak til et betydelig ubehag. Om det er noe som skal ut eller om det trengs kortisonnesespray, men da er det ofte nødvendig å oppsøke en lege.


Etter flere år med plager av tett nese , ofte hodepine og enkelte ganger klöe i øynene, oppsøkte jeg en allergilege for å finne ut om jeg har noen form for allergier som forårsaker disse plagene. Det ble utslag på husstøvmidd. Ikke fullt utslag, men så mye at det var verd å ta hensyn til mente legen.


En tett nese er alltid ekstremt frustrerende.

Din luktesans er alvorlig kompromittert av en kronisk tett nese og pust blir hindret av det. Jeg sliter psykisk og øre nese hals legen sa faktisk at operasjon kanskje ble for tøft for meg. Jeg er livredd leger, tannleger, sykehus og sprøyter ol.


Men jeg blir gal av å gå rundt med konstant tett i nesa. Slimhinneavsvellende legemidler finnes som tabletter, nesespray og dråper. Legemiddelet skal hjelpe mot tett nese , slik at du puster lettere.


Vanlige slimhinneavsvellende legemidler er phenylpropanolamin, oksymetazolin, og xylometazolin. Disse legemidlene anbefales ikke til alle. Hvis du har fått kronisk tett nese fordi du har brukt slimhinneavsvellende nesespray for lenge.


Hvis du tror den tette nesen kan skyldes nesepolypper. Nesepolypper fører ofte til at man snorker mer enn vanlig, puster gjennom munnen, får nedsatt luktesans og lett får hodepine. Behandling av tett nese. Hvis du forgjeves har prøvd vanlige slimhinneavsvellende nesedråper og nesespray mot din tette nese eller har vært tett i flere uker, kan det hende du har symptomer på allergi. Ta i så tilfelle kontakt med legen din, som kan gjennomføre en allergiutredning.


Sjekk ut følgende tips for å åpne en tett nese fort, fordi hvis du ikke gjør det, vil du fortsette å føle deg enda verre. Spis sterk mat for å åpne en tett nese.

Sterk mat hjelper for å løsne slimet, som igjen vil åpne de blokkerte bihulene i løpet av minutter. Kronisk bihulebetennelse, kronisk sinusitt, innebærer at slimhinnene er skadet. Dette fører til kronisk sekresjon og plager med tett nese , mye sekret, nedsatt luktfølelse, hodepine og andre plager som forringer livskvaliteten. Ofte oppstår det sekundære bakterielle infeksjoner som behandles med antibiotika. Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese.


Det finnes flere grunner til at dette skjer. En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi, skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene. Siden du er allergiker er du nok også overømfindtlig i slimhinnene og derved disponert for reaksjoner som kronisk tett nese. Du kan godt reagere på ting du ikke er allergisk for som støv og røyk. Jeg vil anbefale deg å ha det så kjølig og rent som mulig på soverommet.


Skift sengetøy ofte og støvsug madrassen regelmessig. Kronisk tett nese kan føre til andre helseproblemer som høyt snorking. Personer som har unrelieved tette bihuler for en uke eller mer, ledsaget av smerter i ansiktet, bør du oppsøke lege.


Nesetetthet hos babyer er ofte et resultat av hovne nesegangene, snarere enn en overdoser av slim. Selv om en uvanlig sak, kan GERD forårsake kronisk. Den nederste nesemuslingen (=concha inferior) er den som regulerer luftstrømmen. Når den fylles med blod blåses den opp som en ballong for å gjøre spalten smalere.


På den måten vil av befolkningen oppleve at alltid et nesebor er tett og skifter side fra tid til annen. Overreagerer nesemuslinger, blir nesen helt tett. Nå er det plutselig ikke allergi eller forkjølelse som gjør deg tett i nesen lenger, men medisinen mot nesetetthet.


Derfor kan en tett nese føles veldig ubehagelig for dem, og gjøre så de ikke spiser. Sår i munn og hals kan også få den til å avstå fra mat. På dette området er det ikke så stor forskjell på katter og mennesker – mange av oss tobente mister også matlysten når vi er forkjølet. Katten kan også få problemer med rennende øyne og. Vi ser dessuten at nordmenn og skandinaver er generelt mer utsatt for bihulebetennelser enn folk i andre steder i verden.


Dette har rett og slett med våre klimatiske variasjoner å gjøre, forklarer øre- nese -halsspesialisten. Bihulebetennelse (sinusitt) Det er vanlig å skille mellom akutt og kronisk bihule­betennelse. Tette bihuler - kjerringråd. Man kan føle at man blir tung i hodet av det.


En innsender sier at hun har funnet ut hva som hjelper mot tette bihuler foruten nestespray.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg