tirsdag 16. oktober 2018

Sjokoladeglasur med kakao

Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis.


Overmodne, brune bananer er en suveren grunn til å bake en saftig banankake med gode innslag av både sjokolade og nøtter.

Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost- sjokoladeglasur. Tips: Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. Stroh-rom eller konditor-rom. Smelt smør i en liten kjele. Rør godt til det blir jevnt.


Vær oppmerksom på at glasurer laget med sjokolade er vanligvis bedre enn dem laget med kakao ! Myk sjokoladekake med saftig sjokoladeglasur av melis og kakao.

Frys gjerne ned kaken til en anledning. Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur av kremfløte, smør og mørk sjokolade. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.


Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Bland ingrediensene til glasuren og rør den glatt og blank. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpannekaken som alltid funker.


Enkel, saftig og god. Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur. Og best av alt, ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter.


Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg. Seige brownies med sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet.

Dekk til med plast så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse. Anbefaler deg virkelig å teste ut denne oppskriften. Alle jeg kjenner som smaker denne kaken for første gang, sier at de blir overrasket over hvor god den er.


Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage. Oppskrift på sjokoladeformkake med sjokoladekremostglasur. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene. Bre kremen over kaken.


Serveres gjerne med vaniljeis, fløtekrem eller stivpisket creme fraiche. Når det kommer til å dekke kaken med glasur, har bloggeren et lurt triks opp i ermet for å få best resultat. Skal du legge glasur på en kake er det lurt å lage det som på engelsk kalles en crumb coat. Da smører du et tynt lag glasur på hele kaken og setter den kjølig i en halvtime før du dekker kaken med et tykt lag glasur.


Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur.


Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald. I en sjokoladeplate er det både sukker og fett i tillegg til kakaoen. For å gjøre helt korrekte beregninger på forholdene her, må du vite hvor mye kakao det er i platen, hvor mye fett og hvor mye sukker. Stemningen sto i taket da Lise Finckenhagen kom med denne kaken.


Tilsett et egg, og pisk dette inn med en mikser. Nøttebunnen synker sammen i midten når den kommer ut av ovnen. Da bare fyller du den med masse god krem. Men det gjør ingenting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg