mandag 22. oktober 2018

Frikort fysioterapi 2014

Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort.


Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.

De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Grensen for fritak fra egenandeler heves fra til år for fysioterapi.


Reduserer egenandelstak 2. Dette er et tiltak for alle, men vil særlig være positivt for dem med høye sykdomsutgifter. Det innebærer at pasientene fra denne datoen vil få frikort uten å søke om det. Egenandeler for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten er utgifter som begrenses av egenandelstak 2.

Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Frikort og egenandeler. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler.


Dette innebærer at man får rett til frikort etter at man har betalt egenandeler opp til en fastsatt beløpsgrense. Har man opparbeidet frikort trenger man ikke betale egenandeler resten av kalenderåret. Betaler du over den fastsatte beløpsgrensen, vil beløpet du har krav på bli utbetalt til din konto.


Nye regler for egenadeler fysioterapi og frikort for egenandelstak 2. Stortinget har bestemt at fra 1. Den tidligere diagnoselisten er avviklet i sin helhet fra 1. Når fysioterapeut gir tjenester som del av et tverrfaglig team, må fysioterapi være definert som et eget tiltak dersom kommunen skal kunne kreve egenandel for dette.

Det kan ikke kreves egenandel ved tverrfaglige møter, nødvendig samtale med pårørende eller veiledning og opplæring av pårørende og annet personell. Når en tannlege eller fysioterapeut har avtale med Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer om direkte oppgjør, har vedkommende også krav på oppgjør for egenandelen for personer som har fremvist frikort. Når fysioterapi er gitt av kommunens helse- og omsorgstjeneste, skal egenandelen utbetales til kommunen. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.


Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Ved konsultasjon hos lege, legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort. Du må også betale egenandel for medisiner på blå resept.


Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg