mandag 15. oktober 2018

Aktiviteter for eldre

Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet. Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers.


Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke. Det er en spennende oppgave å finne fram til meningsfylte aktiviteter som kan bidra til en god livskvalitet for de eldre.

I lenkesamlingen presenterer vi noen av de mange gode eksemplene som finnes. Vi kommer til å fylle på med flere gode eksempler etter hvert, og vi håper at dette inspirerer dere i arbeidet. De eldre kan motta hjelp i forhold til funksjonelle begrensninger og kan understøttes i forhold til å delta i aktiviteter som de har spesiell interesse for. Slik kan sykepleieren gi aktiv omsorg. Man kan fremme troen på egen mestring ved sosial støtte og følelsen av at andre har tro på en (2 27).


Så mange gode og fine forslag til aktiviteter for de eldre ! Jeg er helt sikker på at de eldre vil sette enormt stor pris på det.

Da jeg jobbet på sykehjem, hadde jeg et mål om å få alle pasientene til å smile og le hver dag. Om det så var at jeg måtte “drite” meg ut for å få det til. Det man lærte først i livet er ofte det man glemmer sist. Når man blir eldre trenger man å styrke balansen og motorikken for å beholde de ferdighetene man har lært. Det gir stor livsglede å kunne klare seg selv og sine daglige gjøremål så lenge som mulig.


Og da er mobilitet viktig. Det kan også være andre omstendigheter som gjør at det blir ekstra viktig å. Støttetjenester og ressurser for eldre Aldri for gammel til å ha det gøy. Uansett alder, alle elsker å ha det gøy, og seniorer eldre er intet unntak. Velkommen til Idébanken aktiv omsorg. Idébanken inneholder ideer til aktiviteter , verktøy og opplæringsmateriell for å lykkes med aktiv omsorg.


Har du realisert en idé eller gjennomført en aktivitet andre kan få nytte av, send den gjerne inn til idébanken. Nylig var det en hyggelig markering ved Tautunet Bo- og Aktivitetssenter. Men historien startet for et års tid siden.


Norges største og rimeligste møteplass for seniorer over år. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Betydningen av fysisk aktivitet og trening for eldre er et felt det har blitt forsket på i flere tiår. I november i fjor møttes av verdens ledende eksperter på temaet i København for å diskutere hva forskningen faktisk sier om fysisk aktivitet for eldre.


Uansett hvordan været er, så skal du gå en tur i raskt tempo eller med moderat intensitet i en halvtime hver dag. Full aktivitet med Olav Duun vgs. Bergen har fått sitt første livsgledehjem! Fysisk aktivitet burde absolutt være en del av pleieperspektivet. Livsglede for Eldre burde i utgangspunktet vært en overflødig organisasjon.


Skal lage en perm på jobb med foslag til forskjellige aktiviteter vi kan finne på med de eldre. Det må foregå innendørs på sykehjemmet, siden de ikke takler nye omgivelser og det må ikke være så veldig vanskelig. Har kommet på litt forskjellig, men ville høre om noen her har gode forslag.


Aktivitetskassen - Din verktøykasse for kroppsøving og fysisk aktivitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg