onsdag 24. oktober 2018

Diabetes lavt blodsukker

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Lavt blodsukker er ikke farlig, med mindre du får det i situasjoner hvor det er spesielt viktig å være helt våken og klar, for eksempel ved bilkjøring. Hos personer med godt regulert diabetes type er lette følinger svært vanlig.

Det forekommer også ved diabetes type men det er da sjelden alvorlig. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling.


Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Lavt blodsukker (hypoglykemi) er en tilstand som vanligvis forårsakes av for stor dose insulin ved diabetes type 1. Tilstanden krever rask behandling. Hypoglykemi ( lavt blodsukker ) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi ( lavt blodsukker )?

Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Det han egentlig lurte på var om jeg hadde diabetes eller ikke. Mange sier de har lavt blodsukker selv om de ikke har diabetes , og det forstår jeg at kan gjøre ting litt forvirrende. Jeg har bare aldri tenkt over at et slikt utsagn kan bli mistolket. Spørsmålet fikk meg til å tenke over hvordan folk oppfatter diabetes.


Dersom legen din fastslår at du har diabetes , vil det også bli tatt en del andre prøver i tillegg, blant annet er det viktig å sjekke kolesterolet - både HDL og LDL i tillegg til triglyserider skal sjekkes. Blodtrykk og nyrefunksjon er også viktig å følge med på ved oppfølging av diabetes. Kan man ha for lavt blodsukker ? Har du type 2- diabetes og bliver behandlet med insulin, skal du være opmærksom på, at dit blodsukker kan blive for lavt. LES OGSÅ: Varseltegn på diabetes type 2. Behandling av lavt blodsukker.


Ved lavt blodsukker hos pasienter med diabetes , er målet å forandre behandlingen av den underliggende sykdommen for å unngå disse episodene så mye som mulig. Akutt må blodsukkeret bringes opp ved å heve konsentrasjonen av glukose i blodet. En kombination af lavt blodsukker og ketonstoffer i kroppen kaldes sult-ketoner.


Hvis du ikke har fået tilstrækkelig ma vil kroppen i stedet bruge fedtstofferne og samtidig udskille ketonstoffer.

Det er ikke farligt, som ved insulinmangel, men du skal hurtigst muligt have nogle kulhydrater enten i form af mad eller drikke med sukker i. Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling. Et høyt blodsukker over lang tid øker risikoen for å utvikle senkomplikasjoner. Et svært forhøyet blodsukker som utvikler seg over noen dager, kan forårsake en akutt, livstruende tilstand hos personer med diabetes type 1. En slik tilstand inntrer imidlertid svært sjelden ved diabetes type 2. Hvem får høyt blodsukker ? PH-verdien i magesekken.


Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse. Føling er svært vanlig ved type 1- diabetes. Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten.


Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom. Høyt blodsukker ved diabetes type kan føre til endringer i netthinnen. Ubehandlet kan dette føre til synstap og til slutt blindhet. Synstap kan forhindres ved korrekt behandling lokalt i øyet (i kombinasjon med god blodsukkerkontroll).


Hvordan kan man vite om en person med diabetes har føling og hva skal man gjøre? Hvis du er usikker og ikke har mulighet til å måle blodsukkeret skal det handles som om det er føling, altså gi søt drikke. Vanlige kjennetegn på lavt blodsukker er skjelving, irritasjon og ved svært lavt blodsukker kan personen virke beruset.


Når har man egentlig lavt blodsukker ? Hva man opplever som for lavt , at man har en såkalt føling, vil variere noe. Diabetesforbundet skriver at de fleste vil merke ubehag og få føling når blodsukkeret er under 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg