torsdag 25. oktober 2018

Kreft i ansiktet

Kreft i ansiktet

Hvilke metoder som benyttes vil avhenge av størrelse og lokalisasjon på svulsten - operasjonen kan være mer omfattende hvis svulsten er stor eller i et komplisert område, som for eksempel i ansiktet. Formålet med behandlingen er å fjerne kreften helt, og å forhindre fremtidig residiv - at kreften kommer tilbake. Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem. Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft. For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for.


Dersom svulsten er liten og godt avgrenset, kan allmennlegen fjerne den kirurgisk. Pasienter med større svulster blir sendt videre til sykehus. Ved operasjoner i ansiktet , eller ved større svulster, vil det ofte være nødvendig med kompetanse innen plastisk kirurgi for å sikre et godt kosmetisk resultat. Også for plateepitelkarsinom er prognosene gode.


I likhet med basalcellekarsinom forekommer kreftformen på soleksponert hu og de to formene likner også mye i utseende og lokasjon. Den finnes oftest i ansiktet , nakke, leppe, ører, på hånden eller leggene. Har kreften spredt seg, vil ytterligere operasjoner, strålebehandling og eventuelt cellegift være aktuelt. Plateepitelkreft eller spinalom.


Kreft i ansiktet

Av utseende likner kreftformen på basalcellekreft, og kan minne mye om en vorte. Både smerter og lammelser forårsakes av at svulsten vokser seg så stor at den forstyrrer ansiktsnerven som går rett gjennom ørespyttkjertelen. Likevel må man ta symptomene alvorlig , sier Opdalshei. Hudkreft er ondartet svulst i huden. Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger.


Symptomene varierer etter størrelse på kulen og hvor den sitter. Det er likevel ikke mulig å se eller føle kreft i en knokkel dersom sarkomet ligger inni knokkelen. Smerter kan ofte mistolkes til å ha sammenheng med overbelastning, aktivitet eller lignende. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft.


Kreft i ansiktet

Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen. Kreften oppstår ofte på hudområder hvor solen lett kommer til, som nese, panne, kinn og ører. Vær ekstra oppmerksom på sår, eksemflekker eller knuter i huden som ikke gror.


Jo tidligere man behandler kreft , desto mindre omfattende blir behandlingen, påpeker Ree. Kreft i huden kan utgå fra mange forskjellige celletyper. De tre vanligste hudkreftformene er føflekkreft, plateepitelkreft og basalcellekreft. Den vanligste måten å inndele hudkreft på er å skille mellom føflekkreft (malignt melanom) og annen hudkreft (non-melanom hudkreft).


Hva skjer i kroppen? Basalcellekarsinomer er den. Røde årer og mørke flekker i ansiktet er distraherende funksjonene som kommer med alder og soleksponering.


De kan fjernes gjennom en rekke hud-foryngelse prosedyrer, slik som kjemisk peeling, lys, laser og andre energibasert terapi for å produsere et klarere hudfarge. Eventuelt sees utfall av 7. Andre tilstander kan gi. Ved kreft i underkjevekjertelen sees som regel en hevelse i underkjeven.


Kreft i ansiktet

Arvelig kreft kan defineres som kreftsykdom som er forårsaket av en nedarvet genfeil i et eller flere kreftgener. Familiær kreft brukes ofte dersom en familie har høyere forekomst av kreft enn hva som er forventet, men hvor det ikke er påvist en kjent genfeil. Kreft i hode- og halsregionen kan også vise seg som en kul på halsen. Da Athena (13) døde av kreft , fant foreldrene datterens hemmelige beskjed.


Foreldrene skulle bare rydde på den døde jentas rom da de plutselig oppdaget hva som gjemte seg bak speilet. Dette er en spredning til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg