mandag 29. oktober 2018

Lymfekreft dødelighet

I det andre stadiet er det påvist to eller flere områder med syke lymfeknuter på en og samme side av mellomgulvet. Behandlingen avhenger av en rekke forhol som hvilken type lymfekreft man har, hvor utbredt sykdommen er og hvilke symptomer sykdommen har gitt. Behandling av lymfekreft tilpasses i så stor grad den enkelte pasient.


Den enkelte kan få disse i ulike kombinasjoner. Denne sykdommen oppstår i kroppens lymfeceller, og ettersom disse finnes overalt i kroppen, kan den ondartede sykdommen praktisk talt oppstå hvor som helst. Det mest vanlige er at sykdommen oppstår i en lymfeknute.


Du skal gjennom en tøff ti men du skal bli frisk. Veldig syk fikk Martin Nes beskjed av doktor Harald Holte om at han kom til å bli frisk. Hodgkins sykdom, eller Hodgkins lymfom, er en krefttype som oppstår i lymfevevet. Hos de fleste starter symptomene med en forstørret og smertefri lymfeknute. Lymfeceller finnes overalt i kroppen, og derfor kan sykdommen oppstå så å si hvor som helst.


Lymfom er det samme som kreft som utvikles fra lymfesystemet, og kalles også lymfekreft. Hovedsymptomet er hovne lymfeknuter. Lymfekreft oppstår i kroppens lymfeceller. De vanligste behandlingsformene som gis ved det offentlige sykehus for lymfekreft er cellegift og strålebehandling, men behandlingen avhenger av hvilken type lymfekreft man har, hvor utbredt sykdommen er og hvilke symptomer sykdommen har gitt.


Ved Hodgkins lymfom kombineres ofte strålebehandling og cellegift. En helt ny statistisk metode, utviklet ved UiO, gjør det nå mulig å forutsi tidlig i sykdomsforløpet hvem som får en aggressiv variant, når den inntreffer og hvem som slipper unna. Med dagens kreftforekomst og - dødelighet vil om lag hver tredje nordmann bli diagnostisert med kreft før de blir år gamle. Her kan du lese om symptomer, årsaker, forebygging, undersøkelser og behandling av kreft. Du finner gode råd du kan ta med deg i møte med legen og informasjon om oppfølging etter avsluttet behandling.


Det er litt flere menn enn kvinner som får påvist lymfekreft , og sykdommene kan ramme i alle aldre. Hodgkin lymfom sees imidlertid typisk hos unge voksne, og Non-Hodgkin lymfom ser vi typisk hos de voksne eller hos eldre. Materiale og metode. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.


Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Norge kan havne i verdenstoppen. Hvis det er non-Hodgkin-lymfom, er fortsatt i live etter fem år.


Leukemicellene vil ta opp plassen eller hemme veksten av de normale blodcellene i benmargen slik at benmargen ikke får produsert nok normale blodceller. Det finnes to typer, Hodgkin og Non-Hodgkin lymfom. Symptomer på begge typer kan være nattesvette, feber og vekttap.


Lavere dødelighet for bryst og livmorhalskreft. Dødeligheten har falt de siste år for både brystkreft og livmorhalskreft. For begge disse kreftformene skyldes nok dette en kombinasjon av at screening for disse sykdommene oppdager sykdommen på et langt tidligere tidspunkt, og at de som får disse kreftformene gis bedre behandling.


Du bør aldri bruke informasjon fra Internett, inkludert , som eneste kilde til avgjørelser eller tiltak i helsemessige spørsmål. Ved legemiddelspørsmål bør du rådspørre apotek eller lege, ved helsespørsmål relevant autorisert helsepersonell, og ved dyresykdom bør du rådspørre veterinær. Jeg har en kompis som fikk lymfekreft da han var 19. Etter cellegiftkurer orket han ikke mer, men moren hans tryglet han om å prøve en kur til. Han var veldig syk, men han gjorde det for morens skyld.


Han ble hedigvis helt frisk igjen. Nå er det inen som kan se på han at han har hatt kreft. Symptomene er fast hevelse av lymfeknutene og for noen feber. Forekomsten er høyest i aldersgruppen 80–år, men sykdommen kan opptre i alle aldersgrupper. Kreft i tarmen kan gi symptomer som blod eller slim i avføringen, diaré eller forstoppelse, magesmerter, følelse av å være oppblåst eller allmennsymptomer som slapphet.


Innen visse former for leukemi og lymfekreft ser det ut til at vi kan kurere pasienter i ganske stort omfang med immungenterapi, men for andre kreftformer mangler vi gode mål på kreftcellene. Forutsetningen for at terapien skal virke, er at man finner gode mål på kreftcellene som ikke finnes på friske celler vi ikke kan klare oss uten. Over halvparten er under fem år ved diagnosetidspunktet.


Svulstene er ofte av embryonalt opphav og er som regel helt forskjellige fra dem man ser hos voksne. For ti til femten år siden var gjennomsnittlig levetid for de som fikk myelomatose rundt tre år, men med en optimal behandling med dagens muligheter har denne tiden minst doblet seg, og det er ikke uvanlig at pasienter lever lenger enn år. Kunnskap om forventet levetid er viktig når man skal velge blant mulige behandlingsalternativer for kreftpasienter.


Dette gjelder både for behandling av kreftsykdommen og for hvordan smerter og andre plager skal lindres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg