onsdag 10. oktober 2018

Hvor mange faddere er vanlig

Finn laveste nettpris her. Jeg mener at vi kanskje bare burde gå for å at de alle blir faddere , altså stk til sammen. Hvor mange faddere har dere valgt til deres barn og hvor mange mener dere er for mange ? Førstegang vi er med på dette her, og mange tanker dukker opp, også dette med faddere.


Vi har både par og enkeltpersoner vi har i tankene når det gjelder fadder.

Ser på nett at det er vanlig med 2-faddere , men er fadder en person eller et par? Skjul at jeg er logget inn. Med tanke på MarianneE sin tråd så har jeg tenkt på noe i forhold til å velge faddere. Håper det går greit at jeg skriver dette MarianneE) På alle våre barn har vi hatt, skal ha to faddere. Jeg personlig synes det er nok, og synes egentlig det blir for mye med over to stk, pr.


Minst to av fadderne må være medlemmer av Den norske kirke og de andre enten medlem av et kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåp, eller iallfall si seg enig i at barnedåp er berettiget. Forøvrig er det ingen øvre grense for antall faddere , men det er ikke vanlig med mer enn seks.

Foreldrene teller ikke med i antall faddere.

Ser p nett at det er vanlig med 2-faddere , men er 1. Regner med det er store variajoner nr det gjelder hva som er vanlig. Hvem kan vre faddere , og hvor mange faddere m det vre? Jeg lurer på hvor mange faddere som er vanlig når et barn døpes? Men så er det en til i familien vi kunne tenke oss å ha som fadder.


Vil fadderne føle seg mindre viktige dersom det er flere av dem, om dere skjø. Blir det for mange ? Kan hun være fadder likevel? Og en annen ting, hvor mange faddere er det vanlig å bruke? Jeg vet jeg har fire, men er det standar eller er det helt forskjellig?


Anonymforum - Skravle. Til konfirmasjonen - hvor store summer er vanlig å få i gave av sine faddere ? Jeg er ikke kvalifisert til å svare, men det er utrolig at det ikke går an å svare på akkurat den yackup spør om. Det er også en del store arbeidsplasser som har fadderordninger for å lette tilpasningen til et nytt arbeidsmiljø.

Noen steder i landet har det tradisjonelt vært vanlig at faddere kalles gudmor og gudfar. Det er også noen tradisjoner hvor det er gudmor eller gudfar som bærer barnet under dåpen.

Den norske kirke bruker ikke disse betegnelsene i dag, men det er riktig å si at gudmor og gudfar er det samme som fadder. Det mest vanlige alternativet er humanistisk navnefest. Der er det ikke lenger sånn at barna skal ha vitner, men mange foreldre velger likevel å ha det til barna. Reitan understreker at det det for mange også er en utgift å delta som gjest, i reise- og overnattingskostnader, som man også må ta med i vurderingen. Man skal ikke henge seg opp i hvor mye gaven man gir koster.


Mange er nok redd for å virke gjerrige, og spanderer derfor gjerne mer enn de strengt tatt må, sier Reitan. Her bunner det i at han er usikker som person og føler han må dra deg ned for å føle seg bedre, alle som skryter at alt er så mye bedre er bare piss. Når bestiller man barnedåp - og må da faddere være avklart fra før?


Skal de føres i noen papirer? Hvordan går man egentlig frem? Og er det vanlig å ta et par fra hver side i familien, f. Familie eller venner? Selv har jeg valgt venninner, men har også lyst å velge et søskenbarn av meg.


Om samboer velger venner, så blir det jo tilsammen 5. Syns det virker litt mye. Og ingen av dem er et par - eller har andre titler hos barnet. Men jeg lurer på hvor mye som er vanlig å gi dåpsbarnet i. Virker som om det ikke er så vanlig lengre?


Jeg har hatt et utrolig bra forhold og kjempe god kontakt med mine Gudforeldre! UNICEF- faddere er vant til å skape gjennombrudd for barn. I resultatlinjen nedenfor har vi hentet frem noen milepæler for å vise hva du har vært med på til nå. En fadder må ha fylt år og minst to faddere må være medlem av Den norske kirke. Medlemmer av andre kirkesamfunn kan være faddere så lenge de aksepterer barnedåp.


Barnet må ha minst to faddere. Det er ingen øvre grense for hvor mange faddere det kan være. Når spedbarn døpes er det vanlig at de har på dåpskjole. Når større barn, ungdommer eller voksne døpes, er det vanlig at de har på pene klær.


Horten menighet har en dåpskjole til utlån! Andre sammenhenger. I situasjoner hvor personer går inn i en situasjon de er ukjent med er det i noen tilfeller opprettet fadderordningner. Minst to faddere må være tilstede under selve dåpshandlingen.


Har dere ikke dåpskjole?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg